Як вибрати блендер
Сучасні кухні рясніють наявністю корисних, потужних кухонних гаджетів. Погодьтеся важко уявити комфортний кулінарний процес без конвекційної печі, комбайна, хлібопічки, мультиварки. Розумні машини самостійно регулюють режим роботи, піклуючись, щоб ваші страви мали насичені смакові характеристики, та й час вашого перебування в кухонному просторі було невеликим.
Вірним помічником для багатьох кухарів і домогосподарок став блендер - мультизадачність подрібнювач з різними додатковими функціями. У чому секрет його успіху, що він так впевнено тримається в топі затребуваною побутової техніки для кухні, які бувають типи і на що звертати увагу при виборі девайса перед покупкою? У цьому огляді ми постараємося розкрити ці питання і допомогти вам сформувати думку який саме блендер слід купити під ваші потреби.
Блендер для кухні: призначення, характеристики, принцип роботи
Кухонний блендер впевнено увійшов в ужиток кожної української сім'ї, а в країнах Європи вже століття тримає першість серед дрібної побутової техніки. Спершу його використовували тільки для приготування різних молочних коктейлів, але з часом, з ходом інженерної думки і збільшенням потреб кухарів на кухні, цей девайс став набувати інших форм, виконувати інші завдання і вже сьогодні сучасні моделі блендерів здатні замінити повноцінні пристрої - міксер, м'ясорубку, овощерезку, чопер і т.д.
Головне завдання цього пристрою - подрібнювати компоненти в потрібну консистенцію від стану рідкого пюре до щільного паштету, від ніжного суфле до рубаного в брусок компоненти. Все це стало можливим завдяки наявності одного пристрою на кухні. Але це ще не все! Компактні розміри приладу абсолютно не впливають на його продуктивність, тому його так і люблять. А в його арсеналі виробники додають стільки насадок, що позаздрити може будь-яка кухонна машина.
Як можна використовувати блендер на кухні:
- нашаткувати овочі, фрукти, зробити салат або фруктову нарізку тонкими слайсами,
- подрібнити всі інгредієнти в однорідну масу,
- роздрібнити лід в крихту,
- нарубати горіхи до потрібної консистенції,
- зробити пюре з будь-яких продуктів,
- приготувати смузі, коктейлі, соки,
- зробити суфле, паштети, галантином,
- зробити фарш,
- подрібнити спеції, ароматні трави,
- подрібнити зерна кави в порошок,
- подрібнити компоненти до стану гладкою пасти,
- зробити соус, крем.
Процес приготування поетапно виглядає так:
- Збір девайса.
- Установка потрібної насадки.
- Завантаження компонентів в ємність.
- Включення приладу.
- Управління процесом за рахунок регулювання швидкостей.
- Процес подрібнення або збивання.
- Готово!
Класифікація блендерів
Коли мова йде про електромеханічному кухонному обладнанні відразу варто розділяти пристрої на професійний сегмент і побутової.
Для громадського харчування та промисловості завжди використовують великогабаритні, потужні агрегати, здатні за один цикл обробити великий обсяг продуктів. Як правило, в домашньому побуті такі обсяги потрібні не кожен день, ну хіба що для особливих подій або для великих сімей, але це більше виключення, ніж статистика. Сьогодні ми розкриємо вам блендер для професійної кухні і для домашнього використання. Постараємося виділити переваги кожного типу і розкрити секрети використання в кулінарному просторі.
Виробники електромеханічного обладнання для кухні пропонують три типи блендерів. Ця класифікація формується відповідно до способу управління і конструкції приладу:
- Стаціонарний.
- Погружний.
- Комбінований.
Всі ці види є в продажу як для професійної сфери, так і для побуту. Щоб визначити на око яке обладнання краще, вам слід добре розуміти принципи роботи кожного виду, вміти розрізняти їх по зовнішній конструкції, а також враховувати свої потреби. Отже, далі про кожну модель більш детально.
Стаціонарний блендер
Конструкція являє собою стійку платформу, всередині якої захований потужний двигун. Зверху встановлюється знімна чаша. Власне в ній і відбувається весь кулінарний процес. Глечик може бути різного об'єму, а внизу розташований ніж з високоміцної сталі з 1,2, 3, або 4 лопатями. Леза заточені таким чином, щоб максимально ефективно збивати і подрібнювати продуктові інгредієнти. Всі сучасні моделі стаціонарних блендерів мають функцію автоматичної заточки ножа.
Процес дуже простий - компоненти в процесі подрібнення постійно збиваються і перемішуються таким чином, що відбувається постійна динаміка і циркуляція продуктів в Кушина. Щоб не забруднити кухню і вас від бризок прилад має зручну знімну кришку, через неї можна додавати будь-які компоненти вже в процесі. Для контролю якості подрібнення передбачений штовхач і на передньому плані розташований блок керування приладом - тут розташовуються кнопка включення / виключення пристрою, регулятор швидкостей, реверс.
Така модель це відмінне рішення для тих,
- хто любить різноманітні смузі, пюре і соуси,
- хто часто готує коктейлі, напої, шийки і т.д.
- у кого вдома маленькі діти, і потрібно часто робити різні пюре і паштети,
- хто прихильник правильного харчування.
Цей прилад погано справляється з подрібненням твердих компонентів, наприклад, перетерти в порошок рис, цукор, горіхи, кавові зерна або нарубати лід. Різновидів стаціонарних пристроїв дуже багато, є навіть фітнес-моделі, де замість глечика встановлюється відразу пляшечка для коктейлю.
Переваги:
- потужний. Рекомендована потужність 500-700 Вт і вище.
- висока продуктивність,
- не потрібно тримати в руках,
- є функція самоочищення,
- легка експлуатація,
- безпеку,
- обсяг чаші 1 л і більше.
- великий вибір.
Погружний блендер
Принцип роботи цього пристрою відрізняється від шейкера. Перш за все це ручний кухонний прилад. Головними конструкційними деталями є пластикова або металева нога, в якій надійно захований механізм приладу. На цьому елементі з зовнішньої сторони або зверху встановлюють блок керування. До ноги кріпляться знімні насадки.
Такий пристрій має компактні розміри, легко можна прибрати в кухонну шафу або на полицю для зберігання, легкий в експлуатації і що дивно, працювати може в будь-якої ємності - в каструлі, салатниці, ковші і т.д. Таким чином, тільки ви вирішуєте де організувати кулінарне простір. Це дуже зручно, наприклад, відразу ж подрібнити в пюре відварні овочі тут же в каструлі, в якій вони варилися. При його використанні кухар може змінювати кулінарні завдання для приладу, контролювати і направляти в процесі роботи приладу. Іншими словами, ви самі вирішуєте де і як готувати за допомогою погружного блендера.
Великим недоліком цього верткого помічника для кухні є той факт, що процес має на увазі повне залучення кухаря в процес, та й уникнути бризки може тільки захисна кришка, яку слід окремо придбати.
Для кого буде корисний цей кухонний прилад? Виробники сучасних моделей блендерів погружного типу до такої міри розширили можливості цієї машини, що за допомогою додаткових насадок і готових конструкцій, ви зможете робити абсолютно все від соку, фаршу, нарізки до паштету, пудри, локшини та інших виробів.
Головною перевагою є той факт, що можна приготувати невелику порцію за короткий проміжок часу. Наприклад, зробити майонез на основі одного яєчного жовтка - стало можливим.
Діапазон потужності коливається від 200 до 1000 Вт. Цього цілком достатньо для закриття багатьох кулінарних процесів.
Новинками на ринку електромеханічного обладнання стали заглибні блендери з акумулятором. Такий приємний бонус підвищив рівень комфортності в приготуванні їжі.
Які є насадки в комплекті?
- блендер з ножем подрібнювач,
- Вінчик,
- млинок,
- чаша-подрібнювач,
- для пюре,
- дорожній шейкер,
- гак для замісу тіста,
- диск шинкування,
- терка з великими отворами,
- терка для дерунів,
- диск для картоплі фрі,
- спіралайзер,
- міні- і мульти- подрібнювачі,
- для колки льоду,
- капучинатор,
- для соусів,
- для рубки м'яса,
- міні-подрібнювач,
- насос вакууматор.
Щоб купити погружний блендер, який ніколи не підведе і не вийде з ладу в самий важливий момент, завжди звертайте увагу на якість збірки, все насадки для різання і подрібнення повинні бути міцними і бути з нержавійки, а сам прилад характеризуватися високими показаннями потужності і продуктивності.
Отже, і останнє, наші рекомендації щодо вибору цього помічника для кухні.
Комбінований блендер - це відмінне рішення для кухні, є люблять часто готувати, і не бояться йти на експерименти. По суті, це справжня кухонна машина з різними насадками і запчастинами. Недолік - необхідно додаткове місце для зберігання, а воно не завжди є на наших кухнях.
Як вибрати кращий блендер?
Перед покупкою ми вам рекомендуємо пройти три ознайомлювальних етапи: дивимося, вивчаємо, запитуємо.
На що дивимося?
- виробник.
- потужність,
- якість збірки,
- комплектуючі,
- кількість швидкостей і додаткових можливостей.
Що вивчаємо?
- технічні характеристики,
- порівнюємо моделі різних брендів,
- відгуки користувачів. Ніколи не дивіться на рейтинги без реальних відгуків.
- ціни конкурентів.
Що запитуємо у продавця?
- що входить в стандартний комплект,
- поради по експлуатації,
- де була здійснена збірка приладу. Часто буває, що німецький бренд, а збірка в Китаї. Але вартість блендера не змінюється.
- чи є гарантія сервісного обслуговування,
- де розташовані сервісні центри,
- чи можливе повернення і протягом якого часу.
Якщо ви на момент прочитання нашого огляду вже визначилися і бажаєте купити блендер, ми готові запропонувати для вас великий асортимент професійного обладнання для ресторанів, кафе, барів. Ми співпрацюємо з перевіреними постачальниками і впевнені в якості техніки для кухні, що реалізуємо на українському ринку.