Як вибрати кухонний комбайн

Як вибрати кухонний комбайн

Асортимент дрібної побутової техніки сьогодні такий широкий, що часто виникають труднощі на початку з вибором устаткування для кухні, а потім і з його зберіганням вдома. Відмінною альтернативою для багатьох домогосподарок і власників невеликих закладів громадського харчування став кухонний комбайн - мультизадачність прилад по суті замінюючи з десяток різних девайсів для кухні. Ця техніка заслуговує на окрему увагу і прискіпливого вибору перед покупкою. Оскільки навіть в мультизадачности пристроїв є свої недоліки і дрібні недоробки з боку виробників. Як вибрати кухонну машину і отримати вірного помічника на довгі роки? Сьогодні наш огляд торкнеться цю тему і ми поділимося з вами своїм експертною думкою про головні аспекти пошуку та вибору кухонного обладнання такого сегмента для будинку.

Комбайн всьому голова

А адже це дійсно так і є, коли дивишся на перелік тих кулінарних завдань, які за дві секунди виконує це обладнання. Ви тільки подивіться на цей список:

  • нарізування овочів, фруктів, ягід і зелені,
  • шинкування, нарізка кубиками, брусками, слайсами, жульєном, довгими смужками,
  • наявність різноманітних дисків-терок дозволяє робити більш тонку нарізку з різною фракцією,
  • створення пюре, пасти, мусів,
  • прес для цитрусових,
  • приготування чистого соку і морсів,
  • заміс тесту різної консистенції,
  • приготування соусів, кремів,
  • подрібнення до пилу спецій, крупи, зерен кави, запашних трав,
  • дроблення льоду, горіхів і твердих компонентів,
  • створення Мілкшейк, смузі, коктейлів,
  • подрібнення компонентів до стану паштету,
  • створення фаршу з різного м'яса, риби, морепродуктів, дичини та інше.

Навіть сама стандартна мінімальна комплектація насадок дозволяє закрити більшість з перерахованих вище кулінарних завдань. Найдивовижніше, що середнє потужності кухонна машина здатна за одне завантаження обробити великі обсяги продуктів, а ви тільки подумайте на що здатні більш потужні моделі - це справжні універсали, електромеханічні шеф-кухаря у вас дома!

Красива нарізка, рівні і пропорційні шматочки, хіба не про це мріє кожна господиня. Силами одного лише комбайна можна зробити пишний омлет, густий крем, замісити тісто і навіть зробити пасту. Зручно й економно, адже немає потреби купувати безліч техніки. Особливо це вирішує проблему зі зберіганням кухонного начиння в маленьких кухнях.

Комбайн для кухні: які є види?

Модифікація кухонних машин формується за рахунок функціональності приладів. Різні виробники з кожним роком намагається розширити можливості і межі для роботи техніки, але все ж є сформована класифікація.

Отже, сьогодні на ринку побутової техніки поділяють такі види комбайнів:

  • комбайн універсал,
  • комбайн блендер,
  • подрібнювачі для конкретних продуктів, наприклад, подрібнювач для сиру.

Універсальні машини для кухні зовні за своєю конструкцією дуже нагадують форми звичним життям і відомої багатьом швейної машини. Корпус завжди йде знизу з присосками для забезпечення безпечної експлуатації пристрою. Усередині нього захований двигун з електричним приводом. Зверху в корпусі є окрема ніша, яка при необхідності висувається вгору для подальшого кріплення до неї знімних елементів. Як правило, це універсальний подрібнювач і млинок. У середній частині корпусу встановлюється чаша, вона легко знімається з фіксації для подальшого використання. У цій діжі і проходять більшість кулінарних процесів з різними насадками, дисками ножами і терки.

Комбайн-блендер це той же подрібнювач стаціонарного типу тільки з розширеними функціями. Тут все насадки кріпляться зверху на стійку платформу. А табло управління розташовується знизу.

Подрібнювачі продуктів традиційно використовуються для професійних кухонь. Найчастіше в піцеріях, барах і їдальнях, які працюють за принципом фуршетного столу. Сироізмельчітелі можуть бути різних видів, але їх функціональність одна і та ж у всіх моделях. З таким пристроєм можна подрібнювати різні сорти сиру в різну консистенцію і фракцію:

  • зробити дрібну крихту з пармезану,
  • створити фігурну спіраль з сиру,
  • натерти м'які сорти сиру в повітряну масу.

Дивно, що така техніка дозволяє змінити сир в повітряну сирну масу без склеювання частинок один до одного.

Як вибрати комбайн для будинку

Більшість покупців формує своє рішення перед покупкою більшості обладнання для кухні згідно особистих потреб, рідше коли такі девайси вам дарують інші люди, виходячи зі свого бюджету і переваг. Ми рекомендуємо комбайн для будинку купити вже після того, як ви особисто вирішите для яких завдань ви плануєте його використовувати. Спираючись на це, ви зможете точно визначити модель і які насадки вам потрібні в комплектації.

Отже, що важливо знати про цю кухонній машині перед покупкою?

  1. Допустимий межа можливостей. Важливо розуміти, що мультизадачність не завжди говорить про те, що перед вами техніка для всіх завдань. У кожного виробника кухонного комбайна є свої фішки (нюанси). Є моделі, в яких головних функціонал зосереджений на функції подрібнення і збивання, а є і такі, де на першому місці соковижималка і шейкер. Причому соковижималка може йти з цілим арсеналом насадок - терки з виступаючою дрібною фракцією, цитрус-прес і насадку з дрібною фракцією. Для кожного фрукта, в залежності від твердості виробник рекомендує використовувати свою насадку і швидкість.
  2. Обсяг чаші. Цей критерій дозволить зрозуміти, скільки за один цикл здатний обробити прилад.
  3. Режим роботи. Сюди ж можна додати наявність варіацій швидкостей. Цей критерій допоможе більш тонко управляти обладнанням для досягнення більш якісного результату.
  4. Тип комбайна. Якщо ви любите більше готувати випічку і кондитерку, тоді варто вибирати комбайн універсал з функціями блендера і міксера. Коли ви ставите завдання використовувати прилад для нарізки, шинкування овочів, фруктів і інших компонентів, тоді варто купити комбайн-блендер.
  5. Потужність і продуктивність. Важливо розуміти, що малопотужна техніка просто не здатна якісно зробити великі обсяги заготівель, ніж потужні аналоги.

Спираючись на нашу експертну думку, готові поділитися з вами нашими спостереженнями:

  • машина з системою з блендера, овочерізки і соковижималки буде працювати з високим результатом при потужності до 500 Вт, а ось машині з 5 літрової діжею для замісу тіста і функцією м'ясорубки такої потужності не вистачить;
  • для замісу великого обсягу тесту, створення стійких кремів і дрібнозернистого фаршу важливо, щоб машина була 800-1000 Вт;

До всього іншого, важливо вміти правильно користуватися швидкостями.

  • для замісу тіста потрібно використовувати низькі обороти,
  • для створення паштету і фарма з сирих інгредієнтів важлива наявність реверсу,
  • коли робимо пюре і сік з м'яких компонентів, важливо використовувати високі обороти,
  • а коли треба буде збити в стійку піну білки, потрібно починати з низьких оборотів, а після додавання цукрової пудри поступово збільшувати швидкість до надшвидкісного режиму.

Звідси робимо висновок, що ніяка техніка не здатна замість вас проконтролювати технологій приготування і витримати всю рецептуру.

Комплектація комбайна: ще раз про чашу

Заводи виробники пропонують кілька варіантів чаш в комплекті з кухонними машини - від однієї до чотирьох і більше. Головна чаша завжди має більший обсяг, традиційно це 5 літрів. Тут проходять, як правило, більша частина кулінарних процесів, тому чаша комбайна повинна бути з міцного матеріалу - високоміцного харчового пластику або з нержавіючої сталі. Велику чашу кухонного машини використовують для замішування тіста різної консистенції. Крім неї, може бути чаша з ножем подрібнювачем по типу блендер, міні-подрібнювач - чопер і знімний глечик-шейкер.

Ми рекомендуємо вибирати техніку тільки з чашею з якісних матеріалів - з нержавійки або скла. Пластик згодом може потріскатися або зовсім лопнути від випадкового удару чаші.

Ціни на комбайни

Ціноутворення на такі групи побутового обладнання для кухні формується на таких умовах: кількість функцій техніки, потужність і продуктивність, комплектація. Чим більше можливостей пропонує техніка, тим вище її вартість. У нашому інтернет-магазині можна знайти кухонну техніку для побутового призначення, а також для професійних кухонь. Середня вартість напівпрофесійного комбайна коливається в межах 10 000 -15 000 гривен.



Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре