Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

Залежно від комплектації всі електричні м'ясорубки діляться за типом ножів на дві системи: Enterprise і Unger. Система Unger в свою чергу ділиться на дві підсистеми: напів-Unger (Unger 3) і повний Unger (Unger 5).

Нижче розглянемо обидва цих типу, а також простий спосіб визначення системи.

Система Enterprise - недорога конструкція, знайома всім по побутовим м'ясорубок, що складається з одностороннього ножа і зовнішньої решітки

В системі ножів Enterprise використовується 2 компонента:

- один односторонній ніж;

- одна решітка з отворами різних діаметрів.

Перевага системи-мінімальне навантаження на двигун, велика продуктивність.

Недоліки - практична неможливість помелу грубого сирого м'яса з наявністю жив, замороженого м'яса і субпродуктів, неможливість використання при першому помоле дрібних паштетних решіток. Реально Ви можете використовувати м'ясорубки з цієї ножовий системою тільки для помелу вирізки, риби, вареного м'яса.

М'ясорубки з таким набором ножів підходять для невеликих закладів з невеликою продуктивністю переробляється продукту, і за існуючою нормі м'ясо для отримання фаршу необхідно переробляти двічі.

Схема системи Enterprise:



Ніж системи Enterprise:



В система ножів Unger використовується 3 (полуунгер) або 5 (повний Унгер) компонентів:

  • один або два двосторонніх ножа;
  • підрізні грати;
  • одна або дві решітки з отворами;

Перевага системи Полуунгер 

Перевага системи Полуунгер - високий ступінь помелу будь-яких сортів м'яса, можливість використання в якості фінальних паштетних решіток (отвори 2-3 мм) при першому помоле з невеликими обмеженнями. Більш збалансована навантаження на двигун в процесі експлуатації і менш залежна від типу оброблюваного сировини. Недолік - неможливість використання дрібних решіток при одноразовому помоле деяких особливо грубих сортів сирого м'яса. М'ясорубки з цією системою ножів цілком достатньо для більшості закладів громадського харчування з середньою продуктивністю фаршу.

Схема системи Полуунгер:



Дорога конструкція, що складається з послідовно встановлених: підрізної решітки - двостороннього ножа - проміжної решітки - двостороннього ножа - фінальної решітки. Полуунгер - конструкція, що складається з підрізної решітки - двостороннього ножа - фінальної решітки.

Перевага системи Унгер - високий ступінь помелу будь-яких сортів м'яса, можливість використання в якості фінальних паштетних решіток (отвори 2-3 мм), що дозволяє за один прохід отримати необхідне подрібнення фаршу. Недолік - велике навантаження на двигун, що знижує редуктор і пов'язані з цим швидкий знос шестерень і перегріви двигуна навіть при короткочасній роботі. Дана система застосовується головним чином в професійному мясообрабативающем обладнанні, що використовується в великих цехах. Це самий зарекомендував себе набір ножів, при якому професійна м'ясорубка здатна скоротити час приготування продуктів майже вдвічі.

Схема системи Унгер (Повний Унгер):


Ножі системи Унгер (Полу і Повний):

Ніж підрізної: Ніж двосторонній: Ніж зі змінними лезами:


Відмінними рисами обох систем є посадкові отвори ножів: в системі Enterprise посадочне відвести квадратне, в системі Unger - близьке до овалу.

Ніж системи Enterprise


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре