Як вибрати індукційну плиту для кухні. Переваги та недоліки індукційних плит

Вперше на ринку кухонного оснащення з'явилися індукційні плити в 80-і роки минулого століття. Спочатку пристрої цього типу були досить дорогі і використовувалися в основному на кухні «просунутих» ресторанів. У міру розвитку технологій виникло обладнання за більш прийнятними цінами - малогабаритні настільні індукційні плити в металевому і пластиковому корпусі, з однією або двома конфорками. Тільки подібні пристрої під брендом GASTRORAG, придатні для застосування на професійній кухні, а індукційні плити Suhini на домашньої побутової кухні.

Принцип їх дії базується на явищі електромагнітної індукції. Котушка індуктивності, розміщена всередині корпусу плити, робить змінне магнітне поле, яке вільно проходить через стеклокерамическую робочу поверхню і створює в дні наплитної посуди хаотичні вихрові струми, що розігрівають метал до високої температури.

Переваги індукційних плит

схема роботи індукційної плити

Основна перевага індукційних плит в тому, що не потрібно витрачати енергію для нагрівання робочої поверхні - нагріваються не конфорки, а сковорідки і каструлі. В результаті їжа готується приблизно двічі швидше, економиться до 50% електрики, а ККД становить близько 90%.

Якщо посуд зняти з індукційної плити, підігрів моментально припиниться, робоча поверхня, яка нагрілася від посуду, швидко охолоне. Відсутність відкритого вогню і гарячих поверхонь - великий плюс з точки зору техніки безпеки, особливо якщо в будинку є маленькі дітки. Всі індукційні плити мають функцію «розпізнавання» посуду: якщо вона зроблена з немагнітних матеріалів плита не включиться.

Індукційні плити дозволяють регулювати температуру, потужність і час приготування страв з високою точністю і в широких межах. Оскільки робоча поверхня абсолютно гладка, а потрапивша на її їжа і каплі рідини не пригоряють, за плитою легко доглядати - досить після закінчення роботи протерти її вологою серветкою.

Індукційні плити є джерелом високочастотного магнітного поля, отже, у численних споживачів виникає питання: чи не заподіють дані пристрої шкоди здоров'ю? Дослідження показують, що боятися нема чого: випромінювання індукційної плити незначно, локально направлено і абсолютно поглинається самим устаткуванням і наплитним посудом. Вже на дистанції 30 см від плити воно дорівнює нулю.

візуальне уявлення індукції плити

Недоліки індукційних плит

Серед недоліків індукційних плит слід в першу чергу відзначити необхідність використання посуду з магнітних матеріалів - чавуну і сталі. Каструлі з алюмінію, міді, скла, кераміки, немагнітної нержавіючої сталі марки 18/10 доведеться відкласти в сторону. Перевірити чи підходить посуд для індукційної плити чи ні, можливо також за допомогою магніту. Ще один недолік - крихкість склокераміки, яка не витримує ударів. Якщо скло тріснуло, скористатися пристроєм неможливо. Вартість індукційних плит зазвичай вище, ніж звичайних електричних і газових.


Вибираємо індукційну плиту

Ми вже писали про недоліки і переваги індукційних плит, зупинимося більш детально на призначення конкретних моделей і технічних характеристиках.



Індукційні плитки Suhini

плита suhini

Під брендом «Suhini» презентована одноконфорочная плитка SH-IP20A.

Низька ціна індукційної плити Suhini економ-класу досягається за рахунок використання пластмаси в якості матеріалу корпусу і невеликої потужності конфорок (2000 Вт). Ця плитка не призначена для кухні ресторану, скоріше вона підійде для невеликого сімейного кафе, будинки або дачі. Легка вага і компактність дозволяють при необхідності переносити їх з місця на місце.

Що стосується функціональності, то настільна індукційна плита Suhini SH-IP20A нічим не поступається своїм більш «просунутим» аналогам. У вашому розпорядженні комфортне та інтуїтивно зрозуміле сенсорне управління з яскравим цифровим дисплеєм. Залежно від виконуваної операції ви можете регулювати в широкому діапазоні температуру нагрівання (від 60 до 240 ° С) або потужність індукційної конфорки (від 200 до 2000 Вт), а до того ж користуватися таймером (0-180 хвилин).

Настільна індукційна плитка Suhini безпечна в експлуатації, має захист від перегріву і стрибків напруги, а також функцію визначення посуду і автовідключення при її відсутності. Догляд вельми простий - вчасно чистити робочу поверхню від залишків їжі і охороняти плитку від падінь, ударів гострими і важкими предметами і різких перепадів температур.

Професійні настільні індукційні плити GASTRORAG

плита gastrorag

Бренд «Gastrorag» представлено двохконфорочною TZ BT-700A3 з потужністю 7 кВт і одноконфорочною моделлю TZ-JDL-C30A1 в нержавіючому корпусі. Страви готуються швидко, інгредієнти зберігають природний смак і максимум користі.

Настільні індукційні плити GASTRORAG бізнес-класу - це універсальне оснащення для проф. кухні, яке має гігієнічний і міцний корпус з нержавіючої сталі і високу потужність. Моментальний вихід на робочий режим і високкий ККД (до 90%) сприяють створенню більш зручного мікроклімату на кухні і дозволяють при напливі клієнтів приготувати страви в короткі строки, а велика кількість режимів роботи (регулювання температури, потужності, робота по таймеру) здатне задовольнити потреби самого досвідченого шеф-кухаря. Модифікація TZ-JDL-C30A1 має конопочне управління, проте тим, кому зручніше і звичніше користуватися ручками, підійде настільна індукційна плитка GASTRORAG TZ BT-700A3: у даній моделі температура нагріву і потужність задаються обертанням ручки регулятора. Основна особливість індукційної плити GASTRORAG TZ BT-700A3 - це наявність функції компенсації потужності, яку часто називають «бустером». При виникненні потреби в більш інтенсивному нагріванні потужність передньої індукційної конфорки може бути збільшена до 5 кВт за рахунок відбору частини потужності задній конфорки.

Ми покладаємося, що наш огляд допоможе вам вибрати і придбати індукційну плитку, яка найбільше підходить вашим цілям і задачам. Якщо у вас залишилися питання за технічними характеристиками і функціональними особливостями обладнання, ви можете в будь-який момент проконсультуватися з нашими фахівцями по телефону. Купуючи у нас індукційні електроплити та інше обладнання для громадського харчування і вдома, ви можете бути переконані в тому, що вам пропонують краще співвідношення «ціна / якість» без будь-яких переплат.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре