Як вибрати кращу морозильну скриню (ларь)

Для чого вам окремий морозильник, коли практично всі холодильні шафи містять морозильну камеру? Більшість з тих, хто вже придбав окреме морозильне обладнання, погодяться з нашими аргументами, та ще й свої приведуть в приклад, підтверджуючи, що це потрібна покупка. Чи не побоїмося навіть заявити привселюдно, що морозильна скриня - потрібен в кожному будинку! Очевидно, що ця техніка потрібна всім

  • хто не любить часто їздити за покупками - забив морозилку напівфабрикатами, м'ясом і не витрачаєш годинник біля каси в кілометрових чергах;
  • у кого велика сім'я;
  • хто любить заготовлювати про запас заморожені ягоди, фрукти, овочі, зелень і багато іншого, що часто використовується для приготування їжі;
  • у кого немає часу на щоденну підготовку, і робить заготовки на тиждень, а потім їх просто підігріває в СВ-печі;
  • хто любить робити покупки оптом. Всі знають, що м'ясо краще купувати свіже і у перевірених фермерів;
  • хто живе в приватному секторі і щороку збирає великий урожай і має великий обори;
  • хто запасається про запас сезонними овочами, щоб економити на покупці їх в зимовий час;
  • хто знає толк, в тому, що морозильна техніка - крута річ в будинку, квартирі, на балконі, і навіть на дачі!

Аргументів не злічити. Все завдяки тому, що сучасне морозильне обладнання дозволяє зберігати великі обсяги продуктів, при цьому піклуючись про вашому сімейному бюджеті. Як вибрати кращий морозильну скриню з такого великого асортименту? Сьогодні ми торкнемося цієї теми і постараємося розкрити найбільш хвилюючі тему навколо цієї техніки.

Вибираємо морозильник: камера або скриня, що краще?

Спочатку таке обладнання часто можна було побачити тільки в супермаркетах, торгових залах, на професійній кухні, але сьогодні професійне морозильне обладнання стало все частіше поселятися в будинках простих українців. Можливо це економічна криза підштовхує людей запасати про запас або ж попит на нову побутову техніку. Розібратися в цьому дуже важко, і не в цьому полягає головне питання. Давайте разом познайомимося які бувають морозильні пристрої для побуту, вивчимо їх характеристики і визначимося що краще.

Сьогодні ринок холодильного обладнання пропонує великий асортимент вибору за розмірами, зовнішнім даним та технічним характеристика, і навіть з новомодними функціями, наприклад, No Frost або суперзаморожування. Чи потрібні всі ці бонуси при зберіганні продуктів в замороженому вигляді або це просто маркетинговий хід? У магазинах є моделі різної цінової категорії і різних розмірів, що дозволяє купити морозилку кожному бажаючому згідно виділеного бюджету, нюансам кухні або складського приміщення, дачі та іншого місця для установкі. Перед тим як зробити покупки варто розібратися в технічних характеристиках, виділити переваги типів і зупинити свій вибір на самому відповідному варіанті.

У чому відмінність камери від ларі?

Головною відмінністю камери від ларі є корисний об'єм. Поспішаємо помітити, не номінальне, а той, в якому ви і будете надалі зберігати свої продукти. Для морозильних камер, в середньому, які встановлюються в сучасних холодильниках, такий показник знаходиться в межах 10-15 літрів, в той час як скриня пропонує вам використовувати обсяги від 150 до 600 літрів. Розмах вражає. Ви тільки уявіть ці обсяги! Для наочності, ви можете заморозити цілі туші свині по 200 кг кожна.

Другим істотною відмінністю є високий показник автономності. У разі відключення електрики камера зберігає холод в залежності від моделі від 6 до 30 годин, то скриня до 3 діб! Це вагомий критерій вибору для тих місць, де часто відключають електроенергію.

Конструкційні особливості скринь

За зовнішньому вигляду і орієнтації в просторі такі морозильні агрегати діляться на дві групи:

  • горизонтальне виконання,
  • вертикальне виконання.

Горизонтальні ларі - класика жанру. Переваги в такій конструкції полягає в тому, що таким чином процес заморозки проходить рівномірно, при відключенні електромережі довше зберігається холод, немає ризику поганий герметізаціі- дверцята під власною вагою міцно тримається навіть при поганому ущільнювачі. У такому "підвалі" при відкритті дверей відразу все видно і зручно брати, просто організувати місце під зберігання різних категорій продуктів, а тепле повітря з кімнати не потрапляє внутрь- проста фізика. Що ж стосується, вертикальних моделей, то тут більше переваги в компактності і організації місця для зберігання. На різних закритих поличках зручно розділити продукти за категоріями і не переживати, що все порівняли рибою або зеленою цибулею після заморозки.

Важливі моменти при виборі відіграють габарити обладнання. Більшість моделей горизонтального виконання мають висоту до 85 сантиметрів, а ширина може варіювати в межах від половини метра до метра, в той час як довжина може бути будь-якою 0, 5 - 2 метри.

Морозильна скриня: як порахувати корисний об'єм?

Якщо особливих потреб немає, то для сім'ї з двох чоловік підійде обсяг до 100 літрів, для трьох - 150 літрів і т.д. Коли йдеться про промислові масштаби, тоді тільки 600 і більше, якщо вам потрібен скриня в магазин - дивіться моделі об'ємом від 200 літрів. Тут і більше вибору в зовнішньому вигляді буде - існують конструкції з прозорою кришкою, розсувні моделі, з вітриною і т.д.

Вибираємо кращий скриня, ключові критерії пошуку від експертів:

  • габарити,
  • температурний режим,
  • клас заморозки,
  • автономність,
  • клас енергоємності,
  • обсяг в літражу,
  • специфіка конструкції,
  • рівень шуму,
  • тип управління,
  • вартість скрині.

Вибираємо габарити ларі. Спершу варто визначити мету основного застосування цієї морозильної техніки. У вас невелика торгова точка або ви хочете запастися про запас, дивіться моделі об'ємом 150-300 літрів, ви власник великого громадського харчування, наприклад, ресторану з великим клієнтопотік, або ви фермер з великим господарством, купите скриня 600 і більше літрів. Ще раз нагадуємо, що загальний літраж - це тільки номінальний обсяг, завжди уточнюйте фактичний свідчення цього параметра.

Робоча температура безпосередньо залежить від мети використання і внутрішньої "начинки". Традиційно показник варіюється від -18 до - 24С. Вибір температурного режиму залежить від того що ви хочете там зберігати і як довго. Більшість моделей, представлених на ринку, відмінно справляються зі своїм основним завданням вже з 18С. При такій температурі добре зберігаються овочі, зелень, м'ясо, риба і птиця. Коли показник тільки на 12С, це поганий режим для тривалого зберігання.

Маркуються морозильні ларі так:

* Низький температурний діапазон, як правило від -6 до-12С, зберігання менше місяця.

** робоча температура від -12С. Термін - один місяць.

*** робочий температурний режим до -18С. Зберігання до трьох місяців.

**** один рік і від -18С.

***** глибоке заморожування, зберігання понад рік.

На що звернути увагу при виборі

  • Чи потрібні вам новомодні функції шокової заморозки, вирішувати вам. Так, це дозволяє зберегти корисні речовини в продуктах, але важливо, щоб ця додаткова опція автоматично відключалася, оскільки загрожує перезаморозіть ваші запаси і зіпсувати їх назовсім.
  • Система NoFrost абсолютно не виправдана для морозильних агрегатів. Як правило, для зберігання все герметично упаковано і продукти не змішуються. До того ж, така система дуже гучна і забирає багато корисного місця, де могли б зберігатися ваші заготовки.
  • Автономність такого обладнання важливий критерій. Оскільки при відключенні електрики не всяка техніка здатна довго зберігати холод. Цей показник важливий і потрібний. Отже, для міста термін автономності повинен складати від 12 до 24 годин, для приватного сектора до 72 годин.
  • Критерій відповідає за збереження вашого бюджету - це клас енергоємності. Для кожного агрегату він свій. Є, безумовно, свої стандарти і все частіше виробники побутової техніки прагнуть зробити більш економічні по витраті електрики обладнання. Тому важливо цей момент не випустити з уваги і обов'язково проконсультуватися перед покупкою морозилки.
  • Рекомендований рівень шуму будь-якого електричного приладу від 36 до 46 Дб. На цей фактор впливають безліч нюансів, тому якщо ви вирішили купити такий пристрій для будинку, добре подумайте чи потрібні вам у ньому новомодні функції, які забирають корисний об'єм і створюють більше шуму в роботі техніки.
  • Чи не маловажним моментом є управління приладом. Є два варіанти - класичний механічний тип управління і електронний.
  • Ні для кого не секрет, що "механіка" на сьогоднішній день залишається найнадійнішим індикатором роботи пристроїв. Проблема не в недовірі сучасним електронним пристроям і сенсорним панелям, які, нібито, програють в надійності механічних систем. Просто досвід і практика використання довели, що ці "фішки" більше маркетингові виверти, ніж реальні корисні функції. Наприклад, режим супер заморозки працює тільки в одному відділі і завжди потрібно пам'ятати про те, що його потрібно вчасно вимкнути, щоб не перевантажувати компресор морозилки і не зіпсувати продукти. Не варто зайвий раз перевантажувати техніку і переплачувати за рекламні ноу-хау.
  • Підіб'ємо підсумки, залишився останній і важливий критерій пошуку морозильної техніки для кухні - вартість. Ми рекомендуємо зупиняти свій вибір на обладнанні для заморозки продуктів середнього сегмента, дешеві моделі не справляються з заявленими виробником даними і часто виходять з ладу раніше терміну, рекомендованого магазином. У той час, як розкручені моделі можуть брати гроші за відомий бренд і тримати невиправдано високу вартість. У той час, коли на ринку є хороша альтернатива - морозильні ларі корейського і турецького виробництва. Добре себе зарекомендували як з боку доступності та якості збірки, так і по практичності.

Бажаємо вам вдалих покупок, а наші консультанти з великим задоволенням підберуть для вас морозильну техніку під ваші завдання і бюджет. У нашому інтернет магазині морозильного обладнання професійного сегмента завжди демократичні ціни. Ми піклуємося, щоб якісна техніка оселилася в українських будинках!


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Популярні Статті
Що таке ХоРеКа (HoReCa)

Що таке ХоРеКа (HoReCa)

04.03.2019   

HoReCa (рус. Хорека) - термін, що позначає сегмент сфери послуг індустрії гостинності (громадського харчування та готельного господарства) і канал збуту товарів з безпосереднім споживанням проду..

Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

04.03.2019   

Залежно від комплектації всі електричні м'ясорубки діляться за типом ножів на дві системи: Enterprise і Unger. Система Unger в свою чергу ділиться на дві підсистеми: напів-Unger (Unger 3) і повний Ung..

Як вибрати міксер для молочних коктейлів?

Як вибрати міксер для молочних коктейлів?

31.03.2014   

Швидкість обертання мішалки має для міксера першорядне значення. Щоб вийшов коктейль «правильної» консистенції, мішалка повинна робити 10-20 тисяч обертів на хвилину. Крім того, бажано, щоб мілкшейкер..

Бренд Gastrorag (Гастрораг)

Бренд Gastrorag (Гастрораг)

04.03.2019   

Бренд GASTRORAG известен всему миру, как один из лидеров среди производителей профессионального оборудования. Продукция китайского предприятия появилась в России в 2003 году. За 15 лет компа..