Міксер для коктейлів Gastrorag W-MS-10: випробування на профпридатність

Міксер для коктейлів Gastrorag W-MS-10: випробування на профпридатність

З усіх видів барного обладнання міксери для молочних коктейлів відносяться, мабуть, до найбільш затребуваним. Статистика продажів і звернень свідчить про те, що більшість покупців нашого інтернет-магазину ці прилади (мова йде про мілкшейкерах Gastrorag W-MS-10 і W-MS-20) цілком влаштовують. Проте, час від часу деякі клієнти скаржаться на те, що коктейлі у них не виходять. Не так давно, наприклад, одна з покупців з обуренням розповідала нам про те, що міксер Gastrorag W-MS-10 Не збиває коктейль по ГОСТу (якщо хто не в курсі, то на 100 мл молока потрібно взяти 25 г морозива і 25 мл плодово-ягідного сиропу). Суміш у неї залишалася рідкою, крупнопузирчатих і розшаровувалася. Цей факт нас дуже зацікавив і подвиг на те, щоб своїми руками випробувати наш міксер для молочних коктейлів на профпридатність. Отже, приступаємо.


температура інгредієнтів

Перш за все, не потрібно забувати про основне секреті хорошого молочного коктейлю: просто охолоджене в холодильнику молоко збивати не буде. Молоко повинно бути крижаним, практично замороженим. Ми витримували його в морозилці протягом 2 годин. Якщо взяти пакет такого крижаного молока і струснути його, буде чути шелест лусочок льоду. Виливати молоко в стакан міксера необхідно разом з льодом - будучи твердим інгредієнтом, він значно спрощує процес збивання.


жирність інгредієнтів

В інтернеті можна знайти багато публікацій про молочних коктейлях. У деяких з них стверджується, що інгредієнти повинні бути якомога більш жирними - наприклад, що слід використовувати молоко жирністю не менше 3,2% і вершкове морозиво. Однак досвідчені технологи стверджують, що основною пенообразующий агент молока - це білок, а ось жир, навпаки, гасить піну. Щоб переконатися в цьому, ми експериментували з такими продуктами:


  •     «Мажітель» (продукт на основі молочної сироватки, жирність 0,5%),
  •     ультрапастеризоване молоко жирністю 1,5%,
  •     ультрапастеризоване молоко жирністю 2,5%,
  •     ультрапастеризоване молоко жирністю 6%.

Вся ця пишнота ми, природно, попередньо гарненько заморозили, а потім збивали на високій швидкості (18000 оборотів в хвилину) протягом 45 секунд. Як показав експеримент, «Мажітель» збила добре, продукт збільшився в об'ємі вдвічі і став щільним, однак в ньому збереглися кристали льоду, і пити його було не дуже приємно. Суміш «Мажітель» і полуторапроцентного молока в співвідношенні 1: 1 збила до такої міри, що не виливалася з склянки, її довелося вичерпувати ложкою. Молоко 1,5% і молоко 2,5% показали себе дуже гідно, консистенція вийшла густою, гладкою і тягучою - як в радянські часи. Досить було додати трохи сиропу - і вийшов молочний коктейль, який надзвичайно сподобався нашим співробітникам! А ось Шестипроцентне молоко поводилося з рук геть погано - залишалося рідкуватим і крупнопузирчатих, навіть незважаючи на низьку температуру і наявність льоду в склянці.


Додавання морозива, особливо жирного вершкового, також розріджує суміш, тому ми прийшли до висновку, що морозива потрібно класти якомога менше, навіть якщо на пачці зазначено, що воно виготовлене за ГОСТом і не містить рослинних жирів. Та й сиропи слід вибирати з обережністю - вони не повинні бути занадто кислими, адже в кислому середовищі білок частково згортається і його молекули втрачають здатність утворювати тривимірну структуру, яка утримує бульбашки повітря.


Отже, сухий залишок. Міксер для коктейлів Gastrorag W-MS-10 цілком справляється зі своїми функціями. А ось слідувати стандартам півстолітньої давності в сучасних умовах навряд чи вийде. І середовище, в якому ми живемо, і продукти, які ми вживаємо, є незворотнім змінилися. Тому не варто стверджувати, як деякі наші клієнти, що покупка міксера Gastrorag W-MS-10 - це «викинуті гроші». Дотримуйтесь основні правила - низька температура і мала жирність інгредієнтів - і не бійтеся експериментувати! Зрештою, у кожного майстра повинні бути свої маленькі секрети. Успіхів!


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре