Огляд млина для солі і перцю Suhini SH-PG-002 з регулюванням ступеня помолу і підсвічуванням

Огляд млина для солі і перцю Suhini SH-PG-002 з регулюванням ступеня помолу і підсвічуванням

Електричний млин для солі і перцю - досить простий кухонний прилад, здатний, тим не менш, суттєво спростити життя домашнього кулінара. Приводом для сьогоднішньої розмови стала електрична млин Suhini - модель за номером SH-PG-002, що працює від шести батарейок ААА.


Однак ми вирішили поглянути на млини трохи ширше і розібратися, навіщо в принципі потрібні ці пристрої і які можливості вони відкривають перед кухарем.

Характеристики

Виробник

Suhini

Модель

SH-PG-002

Тип

млин для солі і перцю

Країна виробництва

Китай

Гарантія

не вказано

Тип управління

механічний

Кількість швидкостей

1

Регулювання ступеня помелу

є

Колір корпусу

металік / чорний

Матеріал корпусу

пластик, метал

Максимальна вага продукту

40 г перцю

Безперервне час роботи

не вказано

Додатково

підсвічування

Вага

0,31 кг

Габарити (Ш × в × Г)

65 × 65 × 215 мм


 

Комплектація

Млин поставляється в мініатюрній коробці, оформленій у фірмовій стилістиці Suhini. Коробка зроблена з картону, вміст захищено від ударів за допомогою повітряно-пухирчастої плівки. Вивчивши коробку, можна ознайомитися із зовнішнім виглядом пристрою, а також з його ключовими особливостями.


Відкривши коробку, ми виявили всередині саму млинок. Батарейки в комплект не входять, їх потрібно купувати окремо.

На перший погляд

Візуально наша млин виглядає як прилад із середньої цінової категорії, який, втім, виглядає досить строго завдяки «корпусу з нержавіючої сталі». Тут ми, звичайно, відразу розуміємо, що мова йде про звичайний пластиковому корпусі, захованому за металевими листами і накладками.


На нижній частині корпусу нанесений логотип Suhini.


Наша млин оснащена прозорим контейнером, завдяки чому в будь-який момент можна без зусиль дізнатися, скільки продукту (солі або перцю) залишилося всередині.

Зверху біля млина знаходиться подпружиненная кнопка включення, знизу - світлодіодне підсвічування і отвір для виходу продукту. Якщо придивитися, можна побачити і зубчики керамічних жорен.


У нижній частині також знаходиться кільце, що обертається, що відповідає за регулювання ступеня помелу і піктограма-підказка. У крайніх положеннях кільце фіксується щільно, в проміжних - не дуже. Через це при візуальному огляді приладу ми спочатку не змогли встановити, чи передбачені тут лише два ступені помелу або також доступні і середні варіанти. Однак потім придивилися до жорен і побачили, що при обертанні колеса плавно змінюється і відстань між ними.


На верхній частині (кришці) і на прозорому контейнері нанесено стрілочки-підказки, завдяки яким можна легко і швидко розібрати і зібрати прилад. Збіг по лівій мітці означає, що кришка відкрита, по правій - що закрита.


Під кришкою виявляється пластиковий моторний блок. Зверху у нього знаходиться кнопка включення, відразу під нею - батарейний відсік. Всередині розташований моторчик.


Вал у млинки металевий, роз'єм для зчеплення вала з моторним блоком - пластиковий.

Безпосередньо під моторним блоком знаходиться контейнер для солі або спецій. З цікавого тут варто відзначити хіба що контакти для передачі електрики до світлодіоду (до підсвічування).


В цілому наша млин виглядає стандартно і логічно. Ми не знайшли ніяких інноваційних рішень, але і явно впадають в очі недоліків в конструкції теж не виявили.

Управління

Управління приладом дуже нехитро: користувач натискає на підпружинену кнопку на кришці, всередині млина замикається контакт і включається моторчик.

Якщо кнопку відпустити - моторчик відключиться.

Експлуатація

У ході експлуатації ми не зіткнулися з жодними сюрпризами, в роботі млин виявилася повністю передбачуваною. Кнопка включення натискалася без зусиль, а млином виявилося можна користуватися однією рукою (вільна рука - це одне з ключових переваг електричних млинів в порівнянні з їх механічними побратимами). Підсвічування підсвічувати блюдо (не дуже корисна, на наш погляд, функція, однак - чом би й ні). Моторчик гудів не надто голосно.

Ми не знайшли вказівок щодо того, на який час дозволяється запускати прилад, тому вирішили не зловживати: у більшості випадків для отримання необхідного обсягу солі або перцю буде достатньо кількох секунд. А для переробки великих обсягів продукту даний прилад явно не призначений.

Догляд

Оскільки наша млин була укомплектована інструкцією, то ми вирішили доглядати за пристроєм, керуючись здоровим глуздом. А саме: не мочити то, що може зіпсуватися в воді (в першу чергу, звичайно, моторний блок), протирати корпус вологою, потім сухою тканиною, що не дряпати і не користуватися абразивними і їдкими миючими засобами.

Практичні тести

В ході практичних тестів нашим основним завданням було перевірити наскільки добре прилад справляється з подрібненням спецій, а також дізнатися, наскільки однорідним виявиться помел.

Перець чорний

Добре всім відомий чорний перець (лат. Píper nígrum) - багаторічна витка рослина, вид роду Перець (Piper) сімейства Перцеві (Piperaceae).


Рослина культивується заради плода. Добре відомий нам чорний перець виходить з відповідних до стадії дозрівання або ще злегка недозрілі ягід.

Ось як наша млин впоралася з перцем на мінімальному, середньому і найбільшому помоле.


Результат: добре

Зелений перець

Зелений перець видобувається з того ж самого рослини, що і чорний перець.


Під цією назвою може ховатися кілька видів обробки і ступенів зрілості ягоди перцю:

  • перець, зібраний на кілька більш ранніх стадіях дозрівання, ніж звичайний чорний: виглядає, як чорний перець, але із зеленою оболонкою, по смаку дещо м'якше

  • перець, зібраний абсолютно недостиглі: виглядає як круглі неморщіністие ягоди в гронах, використовується свіжим в кухнях Індії і Південно-Східної Азії

  • перець ферментований і різними способами оброблений (в тому числі засолений)

Ось як з цим перцем впоралася наша млинок.


Результат: добре

Африканський перець (райські зерна, гвінейський перець)

Перець сімейства Перцеві, а також прянощі, що отримується з висушених плодів і листя цієї рослини.


Застосовується в західно-африканської кухні для додання гостроти і пряного аромату традиційним західноафриканських юшка, близьким до рагу, каш або стю, додається в варений рис.


Результат: добре.

 

Висновки

Як можна переконатися за наведеними вище фото, SH-PG-002 не досягає космічних висот в тому, що стосується точності помелу: на мінімальних налаштуваннях можна отримати і досить великі фракції, а на великому помелі - досить дрібні. В цілому ж млин справно справляється зі своїми обов'язками: подрібнює сіль і спеції і підсвічує тарілку (або іншу ємність) досить яскравим світлодіодним світильником. Ну а наявність електричного моторчика надає додатковий «бонус» у вигляді вільної руки: для використання електричної перечниці достатньо всього однієї руки, а не двох (як у випадку з механічними).


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре