Огляд планетарного міксера Suhini SH-SM10GR

Огляд планетарного міксера Suhini SH-SM10GR

Suhini – виробник побутової техніки для домашньої кухні, але насамперед – потужних приладів професійного рівня. Сьогодні ми тестуємо модель, що займає, на наш погляд, перехідне положення між домашнім та промисловим використанням – планетарний міксер Suhini SH-SM10GR потужністю 1500 Вт, з чашею об'ємом 10 літрів. Цей прилад вже складно назвати побутовим, він швидше за підійде за своїми характеристиками невеликим кафе, кондитерським або домашнім виробникам тортів та зефіру. Будемо розбиратися, що ця машина є насправді.

Комплектація

Прилад прийшов на тести у великій коробці стандартного оформлення Suhini — синьо-зеленого із чорним фоном з якісними фотографіями пристрою та основними технічними характеристиками. Ручок для перенесення коробки немає.

Розкривши коробку, всередині ми виявили:

  • планетарний міксер;
  • діжу (чашу) міксера;
  • прозору кришку діжі із завантажувальним отвором;
  • віночок для збивання;
  • гачок для тіста;
  • допоміжний гак для тесту;
  • мішалку бітер;
  • інструкцію, гарантійний талон.

Усередині коробки прилад та його комплектуючі розміщуються у надійній пінопластовій вставці. Усі частини міксера додатково упаковані у поліетиленові пакети.

На перший погляд

Suhini SH-SM10GR, незважаючи на велику діжу на 10 літрів та потужний 1500 Вт двигун, не виглядає громіздким. Всі деталі виконані в сталевому кольорі, який чудово доповнює синє підсвічування ручки перемикання та РК-дисплею, підкреслюючи строгий дизайн пристрою.

На лицьовій стороні приладу ми бачимо ручку перемикання швидкостей, РК-дисплей з таймером, дві невеликі клавіші установки часу + і −, логотип компанії та знизу покажчик блокування діжі.

Дежа (чаша міксера) має об'єм 10 літрів та виготовлена ​​з нержавіючої сталі. До чаші приклепано дві ручки для зручності перенесення. Сумнівів у тому, що у чаші можна переносити важкі продукти, не виникає. Діжа стійка незважаючи на досить вузьку основу.

Чаша вставляється в основу міксера та блокується поворотом. Вставити її можна лише у певному положенні.

Знизу на підйомній головці міксера розміщуються елементи кріплення насадок. Їх два, але одночасно можна закріпити лише два гаки для тесту, основний та допоміжний. Інші насадки - бітер і віночок - кріпляться поодинці в кожній із двох штирів. Кріплення дуже просте, потрібно вставити насадку внутрішньо приймального штиря, злегка натиснути і повернути. Знімаються насадки так само легко.

Самі насадки виготовлені із алюмінію з інтегрованим металевим хвостовиком. На мішалці-бітері для зручності зроблена силіконова незнімна оболонка. Крюків для тесту два, великий основний і допоміжний коротший.

Віночок виготовлений з товстого сталевого дроту.

Кришка чаші прозора, вона надягається на нижню частину підйомної головки міксера до кріплення насадок. У чаші передбачено отвір для закладки продуктів, що закривається кришкою.

Головка міксера піднімається за допомогою натискання на важіль регулятора підйому. Піднімається та опускається легко, при опусканні фіксується зі клацанням.

Ззаду знизу приладу виходить шнур живлення, а зверху знаходиться решітка вентилятора.

Міксер знаходиться на поверхні на 9 силіконових ніжках присосках. До гладкої поверхні вони фіксують міксер дуже добре, а на шорстких поверхнях, таких як тканинні або паперові скатертини, силіконові килимки просто грають роль демпфуючих прокладок. Знизу приладу розташовується табличка з його серійним номером та технічними характеристиками.

Інструкція

Посібник користувача скромний - всього на 5 сторінках зошитового формату. У ньому є техніка безпеки, коротка схема конструкції приладу, опис тестового використання, догляду, порядок роботи при замішуванні тесту, виготовлення шийків та збиванні яєць. Якесь уявлення про роботу пристрою інструкція безсумнівно дає, але в деталі в ній виробник не заглиблювався. У будь-якому випадку, прилад нескладний і зрозуміти, як його використовувати, може кожен у процесі роботи, виходячи зі здорового глузду.

Управління

Роботою міксера управляє велика кругла ручка регулятора швидкостей. Швидкості встановлюються поворотом за годинниковою стрілкою від 0 до 6, таким чином не можна відразу встановити середню швидкість, потрібно перебрати послідовно все з першої до потрібної. При спрацьовуванні таймера міксер зупиняється, щоб запустити його, потрібно перевести ручку на 0, а потім знову на потрібну швидкість. Імпульсний режим запускається поворотом проти годинникової стрілки від 0 до "Р".

Відомості про час роботи, що залишився, відображаються на дисплеї. При роботі міксера ручка підсвічується красивим синім кольором, але за 20 секунд до спрацювання таймера та зупинки вона починає блимати. За цей час можна додати час кнопкою + до необхідного. При спрацьовуванні таймера і зупинці, якщо ручка не в положенні 0, вона підсвічується червоним. Поки червона ручка, міксер не запуститься.

Встановлення часу таймера відбувається кнопками "+" та "-". Крок – 30 секунд, максимальний час – 20 хвилин. При включенні міксера без встановлення таймер за замовчуванням коштує 5 хвилин.

Експлуатація

Перед першим використанням виробник рекомендує ретельно очистити всі компоненти міксера. Зовнішню поверхню самого приладу протерти вологою тканиною з миючим засобом, інші комплектуючі мити з миючим засобом під водою.

Suhini SH-SM10GR з потужним двигуном та діжею на 10 літрів явно розрахований на обробку великих обсягів продуктів і скоріше на комерційне, ніж домашнє використання. Міксер зручний у використанні - управління організоване дуже просто, насадки змінюються швидко, діжа досить легко вставляється в гніздо.

Насамперед хочеться відзначити відмінний результат збивання яєць при виготовленні бісквіту. Мінімальна кількість яєць, яку у нас збив прилад – 5 шт., максимальна – 18 шт., за більшої кількості піна починає вилазити з ємності. Жодних мук відділення жовтків від білків, яйця вантажаться в чашу і через 5-15 хвилин, залежно від кількості та бажаної кінцевої консистенції, ми отримуємо збиту масу. Зазначимо, що 16 яєць ми збили до такого збільшення обсягом, що їм ледь вистачило 10 літрової діжі. Тому максимальне завантаження в 30 яєць, як написано в інструкції, при виготовленні бісквіту навряд чи можливе, обсягу діжі не вистачить.

Насадка бітер чудово перемішує тісто, фарш, начинки, гомогенізує пюре та рис. За допомогою неї ми готували японські «моті» із звареного круглозерного рису.

Досить швидко, за 2 цикли по 10 хвилин, нам вдалося перетворити рис на відбиту клейку масу для подальшого використання.

Міксер непогано справляється з вимішуванням тесту за допомогою гаків. Якщо тісто менш туге, ніж співвідношення 5:3 (мука: вода), у кондиції «тільки тільки перестало липнути до рук», із замісом жодних проблем не виникає. З максимальним завантаженням 3 кг борошна пристрій справляється, тісто змішується досить швидко. Йдеться про тест на пироги, домашній хліб, дріжджову випічку. Якщо пропорції змінюються у бік борошна, (туге тісто для мантів), то при замішуванні в деяких випадках може злітати допоміжний гак. Це відбувається через те, що туге тісто штовхає короткий гак вгору і він вилітає з кріплення. Для того, щоб уникнути подібної неприємності, ми додатково фіксували допоміжний гак гумкою, роблячи кріплення жорсткішим - це вирішило всі проблеми. У будь-якому випадку, заміс занадто тугого тесту краще робити, уважно спостерігаючи за роботою міксера.

Догляд

Догляд за приладом не складний. За рекомендацією виробника ніякі частини міксера не можна мити в посудомийній машині. Корпус може очищатися за допомогою вологої тканини, решта комплектуючих миється водою з м'яким миючим засобом. Використання абразивів не допускається.

Наші виміри

За дві години роботи (вимішування фаршу та виготовлення тесту) загалом прилад спожив 0,45 кВт·год електроенергії, при цьому максимальна потужність не перевищила 320 Вт.

Шум від приладу оцінено як середній для пристроїв цього типу.

Практичні випробування

У практичних тестах ми вирішили перевірити працездатність міксера на найпоширеніших операціях, затребуваних у ймовірного споживача цього приладу - малого бізнесу: кондитерів та виробників домашньої ковбаси. Ми готували бісквіти різного об'єму, вимішували фарш та начинки для вареників та пельменів, робили тісто.

Вимішування м'ясного фаршу

Ми взяли близько 3 кг домашнього м'ясного фаршу, додали в нього зелень та спеції та вимішували на 2-4-й швидкості. Фарш перемішується чудово, на стінки діжі нічого не налипло, насадка не тільки перемішує, а й відбиває фарш про діжу, насичуючи його повітрям. Залежно від консистенції прилад може впоратися з великим обсягом.

З частини отриманої м'ясної маси зробили котлети, решта пішла на фрикадельки та пельмені.

Результат: чудово.

Бісквіт класичний

Бісквіт ми робили кілька разів, на 12, 14 та 16 яєць. За допомогою Suhini SH-SM10GR приготування займає лише кілька хвилин, а результат стабільно відмінний.

Яйця ми не поділяли на білки та жовтки, а одразу вилили в діжу, додали цукор та ванілін. Через 5-10 хвилин збивання на максимальній швидкості отримали пишну яєчну масу.

Змінили насадку на бітер, на 1-ій швидкості акуратно всипали потрібну кількість борошна, промішали 15-20 секунд до однорідного стану.

Вилили тісто в піддон, поставили в духовку, за 35-45 хвилин отримали готовий бісквіт.

Далі з бісквітом можна робити все що завгодно: використовувати як основу для торта, вживати так, заморожувати до потрібного часу.

Результат: чудово.

Вареники з сирною масою

Для начинки вареників ми взяли 800 г зерненого сиру, вершкове масло, цукор, цедру. Тісто складалося з борошна, води, солі та яйця. Спочатку за допомогою бітера вимішали сир з олією та цукром. 800 грамів - це обмаль для приладу, частина сиру намагається налипнути на стіни і не промішатися. Звичайно, з об'ємом 2-3 кг приладу було б набагато легше впоратися. Ми не стали повністю гомогенізувати сир, залишили трохи зерен, хоча есЧи б прилад попрацював ще хвилин 10, сир перетворився б на сиркову масу.

Підсипали цедри, перемішали, переклали в ємність, прибрали в холодильник.

Приготували тісто для вареників. Заважали гаками протягом 6-7 хвилин.

Виліпили вареники незвичайної форми.

Результат: чудово.

Висновки

Suhini SH-SM10GR — планетарний міксер, ідеальний для невеликих кондитерських домашніх, кафе, домашніх виробників зефіру, ковбаси, тортів або просто для людей, що багато готують. Можливо, ми не рекомендували б купувати даний прилад для постійного виготовлення у великих обсягах надтугого тіста. В інших випадках SH-SM10GR просто чудово впорається з роботою.

З урахуванням двигуна на 1500 Вт без валу для відбору потужності, металевого корпусу та діжі з товстої нержавіючої сталі можна розраховувати на довгий термін служби пристрою. Оптимально підібрані насадки забезпечують якнайшвидше збивання великого обсягу продуктів. Бітер не тільки добре перемішує, але й відбиває фарш, що на краще позначається на якості одержуваної суміші. Віночок ідеально збиває яйця без відділення жовтків від білків і, природно, чудово збиває білки та зефірну масу. Гаки добре замішують тісто для випічки починаючи від 800 г борошна.

Управління приладом зручне та просте, таймер до 20 хвилин дозволяє відійти від приладу, не побоюючись виникнення проблем.

Плюси:

  • зручність експлуатації
  • таймер
  • чудово збиває великі обсяги

Мінуси:

  • при роботі з тугим тестом іноді може злітати насадка - допоміжний гачок

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре