Види обладнання для хот догів
Хот дог (сендвіч з гарячою сосискою) - одне з найбільш затребуваних страв фаст фуду в поряд з гамбургерами і чіпсами. Популярність хот догів пояснюється демократичною ціною і максимальною функціональністю. Приготування хот догів не вимагає особливих витрат часу і коштів. Устаткування для хот-догів не відрізняється складністю і може бути використано практично повсюдно. Сосиску в булочці дуже зручно їсти прямо на ходу. А відсутність необхідності в одноразовому посуді і допоміжних пристроях значно зменшує кількість пакувального сміття.
Продаж хот догів почалася в США в XIX столітті, коли німецькі іммігранти привезли в країну технологію приготування сосисок-Франкфуртер. Перші апарати для хот догів представляли собою не що інше, як каструлі з гарячою водою. Спочатку закуска називалася «dachshund» ( «такса») через схожість з довгим тулубом цієї собаки. З плином часу труднопроизносимое німецьке слово замінилося простішим і зрозумілим словосполученням «hot dog» ( «гаряча собака»). Щоб клієнти не обпікали руки, вуличні торговці йшли на найрізноманітніші хитрощі: клали сосиски на хліб і навіть видавали рукавички. Нарешті, в 1870 році одному з них прийшла в голову щаслива думка покласти сосиску в надрізану булочку. Це виявилося настільки зручно, що хот доги дуже скоро перетворилися в національне блюдо номер один.
При приготуванні хот догів сосиски за традицією варять на пару або обсмажують, тому сучасне обладнання для хот догів ділиться на два основних типи:
парові апарати,
грилі.
Парові апарати для сосисок (марміти для сосисок)
Существуют два різновиди парових апаратів для приготування хот догів. Перша являє собою циліндричну пароварку з термостійкого скла, в яку наливають трохи води і поміщають кошик з сосисками (в середньому - 30 шт.). Додатково пристрій може бути укомплектовано декількома штирями для булочок або багетів. Це пристосування не тільки проробляє в булці отвір для сосиски, але і завдяки вбудованому ТЕНу підігріває її. Час приготування хот дога на пару становить 3-6 хвилин. В каталозі Gastroshop.com.ua представлені як прилади для хот догів GASTRORAG без штирів (LY200509M), так і з 4 штирями (LY200602, LY200602M). Як невеликий нестачі штирьового обладнання можна відзначити підсушування булок - не всім клієнтам це подобається.
Вторая різновид парових апаратів для хот догів, яку часто називають паровими грилями або мармитах сосисок, являє собою компактні закриті шафи зі скляними дверцятами. Зверніть увагу на моделі GASTRORAG FM-HW-1G і FM-HW-4G в нашому каталозі. Внутрішній об'єм марміту розділений на три частини: внизу - резервуар для води з Теном, вгорі - відділення для підігріву на пару сосисок і булочок. Хот-доги в такому апараті виходить соковитими, а булки - м'якими і теплими. Регульований термостат дозволяє контролювати процес приготування і не давати сосисок розварюються, а спеціальний індикатор попереджає про низький рівень води в резервуарі. Парові грилі відрізняються досить високою продуктивністю і призначені для точок швидкого харчування з великою пропускною здатністю.
Грилі для сосисок
Підсмажувати сосиски можна і на звичайній електричній сковороді (жарочной поверхні) або в прес-грилі, особливо якщо в меню вашої точки харчування присутні не тільки хот доги, а й гамбургери, закриті бутерброди-панини і т.п. Однак спеціальні грилі для хот догів з роликовим або карусельним механізмом все ж набагато зручніше - вони забезпечують рівномірну обжарку і апетитний зовнішній вигляд продукту без необхідності постійно перевіряти і перевертати його.
В роликових грилях сосиски та ковбаски обсмажуються між обертовими роликами, всередині яких знаходяться трубчасті Тени. Кількість роликів зазвичай становить 5, 7, 9 або 11 штук, робоча температура - 50-250oC, час приготування хот дога - 5-10 хвилин. В інтернет-магазині Gastroshop.com.ua ви зможете купити гриль для сосисок з 5 і 7 роликами - це найбільш популярне і затребуване обладнання у власників точок швидкого харчування. Разове завантаження грилів GASTRORAG EL-HD5 і EL-HD7 становить 8 і 12, а EL-WY005B і EL-WY007B - 12 і 18 стандартних сосисок довжиною 15 см відповідно. Серія GASTRORAG EL-WY має дві зони нагріву (передню і задню), що дозволяє скорочувати споживання електроенергії при неповному завантаженні.
Карусельні грилі оснащені рожном з люльками для сосисок. Обертання вертіла забезпечує рівномірне обсмажування продукту з усіх боків без підгоряння і втрати вологи. У комплект деяких моделей також входять висувні ящики для підігріву булочок.
Вибір обладнання для хот догів багато в чому визначається місцем розташування та специфікою вашого закладу. Закритий парової апарат для хот догів або карусельний гриль ідеально підійдуть для вуличної наметової торгівлі, так як максимально захищають продукти від зовнішніх впливів. Обитий штирьовий прилад або роликовий гриль для сосисок без захисної кришки будуть більш доречні на стаціонарній кухні, де забезпечуються необхідні санітарно-гігієнічні умови.
Інтернет-магазин Gastroshop.com.ua пропонує вам купити апарат для хот догів GASTRORAG китайського виробництва за доступною ціною, без переплати за бренд. У нашому асортименті представлені всі основні види обладнання для приготування хот догів від надійних і перевірених виробників з найкращим співвідношенням «ціна / якість».