Як вибрати кукурузоварку, обладнання для варіння кукурудзи

Як вибрати кукурузоварку

Кукурузоварка або апарат для варіння кукурудзи - це пристрій, який завойовує все більшу популярність у сфері фаст-фуду. В основному їх купують фаст-фуд точки в пансіонатах, на морях і в сфері літнього відпочинку на воді. Це відмінний апарат для швидкої варіння кукурудзи в великих кількостях, який, крім іншого, дозволяє зберігати її гарячої тривалий термін. Саме з цієї причини такі пристрої все більш популярні.

Купують кукурузоваркі і окремі приватні підприємці, хто просто займається рознесенням гарячої кукурудзи відпочиваючим. На такому бізнесі можна непогано заробити в літній сезон, а вкладення в пароварку для кукурудзи мінімальні. Крім того, в звичайній каструлі на плиті кукурудза готується близько години. У спеціалізованій пароварці за рахунок тиску пара процес скорочується до двадцяти хвилин.

Принцип роботи пароварки для кукурудзи

Працює кукурузоварка на принципі парової лазні. Вода розігрівається до стану кипіння, через що внутрішній об'єм апарата насичується гарячою парою під тиском. У такому кліматі і відбувається приготування кукурудзи.

Технологія дозволяє не тільки прискорити процес приготування в порівнянні зі звичайною варінням у воді, але і зберігає смак, запах і колір продуктів без змін. Що, безсумнівно, позитивно позначається на товарному вигляді і привабливості кінцевого продукту і на його смакових якостях.

Типи кукурудзяних апаратів

Апарати для варки кукурудзи виробляються в двох основних компоновках:

  • Стаціонарні апарати - призначені для стаціонарного розміщення на професійній кухні. Такі пароварки найчастіше використовують на підприємствах громадського харчування.
  • Візки для варіння кукурудзи - створені спеціально для організації мобільного (виїзний) точки фаст-фуду. Маркетингове перевага такої пароварки в тому, що по окрузі поширюється сильний запах соковитою вареної кукурудзи.

На що звертати увагу при виборі кукурузоваркі

При покупці даного обладнання для варіння кукурудзи, існує кілька важливих критеріїв, які необхідно обов'язково враховувати:

  • У найпершу чергу звертайте увагу на розмір робочої області. Від неї залежить яка кількість кукурудзи апарат здатний вмістити за один цикл. Для підприємств громадського харчування підходять кукурузоваркі, здатні варити від двадцяти качанів за раз.
  • Товщина стінок. Повинна бути не менше 0.8 мм. Така товщина дозволяє витримувати високий тиск пара не деформуючи корпус. Переконайтеся, що даний параметр відповідає сертифікату, якщо хочете, щоб ваше обладнання служило вам довго і безвідмовно.
  • Матеріал корпусу. Перевірте, щоб корпус був виготовлений з нержавіючої сталі. Цей матеріал дозволяє готувати кукурудзу без впливу на смакові якості продукту.
  • Наявність кошика для завантаження зерна. Дозволяє перетворити апарат для кукурудзи з сезонного в мультісезонний. Коли у вас є таке пристосування для варіння не самих початків, а тільки очищених кукурудзяних зерен, - це сильно розширює можливості використовувати пароварку. Ви можете легко заморожувати кукурудзяні зерна на зиму, потім діставати їх і варити в зимовий період без прив'язки до літнього сезону.
  • Тип спіралі. Важливим є тип встановленого Тена для розігріву води. Він може бути двох типів - відкритого і закритого.
  • Терморегулятор
  • Зовнішній вигляд дизайну (вписується в інтер'єр)

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре