Як вибрати найкраще обладнання для шаурми

Кому не знайоме настільки улюблене близькосхідне блюдо з тонких слайсів рубаного м'яса, смаженого на вертелі та загорнутого в лаваш, іноді в піту, з додаванням соусів, свіжого салату з овочів і спецій? Все вірно, та сама шаурма або шаверма, ситне м'ясне блюдо, яке завжди їдять руками, без столових приладів, і яке так часто стає центром гастрономічного задоволення серед студентів, офісних співробітників і випадкових перехожих.

Как выбрать оборудование для шаурмы без паники

Шаурма є першою серед топових страв переліку меню швидкої кухні, саме це близькосхідне блюдо відкрило можливість стабільного заробітку для середнього та малого бізнесу в Україні і не тільки. До слова, багато європейських міст сьогодні важко уявити без вуличної їжі, єдина різниця там шаурма називається Doner Kebab. Яке обладнання потрібно для відкриття точки для реалізації шаурми і яким чином варто вибирати апарат для шаурми, щоб не прогадати і не втратити інвестиції? Сьогодні ми склали свою експертну думку, базуючись на великий досвід співпраці з власниками точок по реалізації страв швидкого харчування і ділимося з вами в цьому огляді.

Апарати для приготування шаурми: огляд, типи, характеристики

Устаткування для шаурми використовується як на спеціалізованих торгових точках - бістро, фастфуд, кіоски з східною кухнею, так і на професійній кухні - м'ясо, приготоване на грилі входить до складу багатьох страв. Така техніка добре зарекомендувала себе на практиці:

  • вона проста в експлуатації,
  • легко збирається,
  • легко очищається,
  • може працювати як від газу, так і від електрики, в залежності від моделі апарата для шаурми,
  • має доступну ціну, наприклад, апарат для шаурми Pimak можна купити за 4000 гривень,
  • зроблена з міцного матеріалу - з нержавіючої сталі, міцної до великих навантажень, інтенсивній роботі, не боїться корозії.

Електричні агрегати використовуються, як правило, в закритих приміщеннях і працюють за рахунок нагріву двох потужних ТЕНів - нагрівачі трубчастого типу з двох сторін смажать м'ясо на вертелі.

Переваги:

  • високі характеристики безпеки,
  • невеликі витрати, потужність варіюється в межах від 3 до 11 кВт.
  • мають привабливий зовнішній вигляд,
  • зручні в очищенні,
  • завжди з нержавіючої сталі.

Великим недоліком такого агрегату є його швидкість нагріву - робоча температура для смаження досягає потрібного рівня тільки через 30-50 хвилин, а це дуже довго для кухні швидкого харчування. Говорячи комерційним мовою - "час-гроші".

Рішення: щоб не втратити клієнтів ми рекомендуємо купити обладнання для шаурми відразу в декількох комплектах, так ви зможете чергувати роботу техніки і не втрачати прибуток.

Ціновий діапазон на цей сегмент обладнання для громадського харчування коливається від 4 000 гривень до 30 000 і вище.

Газовий гриль для шаурми набагато краще електричного:

  • характеризується високим рівнем потужності,
  • швидко досягають робочої температури, особливо моделі з інфрачервоними пальниками. Вони готові до експлуатації через 20 хвилин.
  • набагато легше очищати, ніж електричні аналоги. Там доводиться всяких раз зачищати поверхні від частинок продуктів, щоб вони не горіли і не впливали в результаті на кінцевий результат.

Великим мінусом є сам джерело енергії. Газ - небезпечне речовина. У цій техніці найчастіше потрібен для роботи скраплений газ - пропан. Ми рекомендуємо поставити контроль газу та стежити за правильним підключенням приладу. Другим недоліком багато власників називають цю незручність використання балонів з газом - виникають додаткові витрати на доставку блакитного палива, і завжди потрібно чітко стежити, щоб його вистачило на весь робочий день.

Техніка для створення шаурми: говоримо про технологічні процеси

Принцип роботи агрегатів дуже простий - крутив з тонкими слайсами сирого м'яса обертається навколо своєї осі за рахунок роботи електричного приводу. Швидкість обертів до двох в хвилину, таким чином, м'ясо рівномірно смажиться. Устаткування може бути найрізноманітнішим, мати кілька вертелів, шампурів. по-різному укомплектовано і бути різною місткістю.

Складові частини апаратів для шаурми:

Основа:

  • корпус з металу, оснащених нагрівальними елементами. Як джерело енергії можуть виступати електричні ТЕНи або скраплений газ,
  • в електричних моделях передбачений термостат для регулювання розжарювання Тена,
  • крутив,
  • металевий ніж вертикального виконання. Такий собі довгий шампур для наколювання підготовлених шматків м'яса. Для приготування використовують баранину, свинину, телятину або яловичину. Рідше куряче м'ясо.
  • жиросбірник. Його ще використовують для збору готових слайсів смаженого м'яса на грилі.

Додаткові комплектуючі елементи:

  • скло захисне від пилу, бруду і т.д. Його найчастіше встановлюють на вуличних точках, щоб свіжоприготовані страви не псували сторонні запахи і інгредієнти з повітря на вулиці,
  • ніж для зрізання м'яса. Виготовлений і заточений спеціально для специфіки нарізування м'яса під заготовки шаверму. Лезо заточене з різьбленням, зроблений зі сталі високої марки, довжина 40 см,
  • ніж з електричним приводом. Добре зарекомендував себе в общепітовской сфері.
  • рамки і шампура для приготування шашликів. Приємний бонус, щоб розширити найменування меню вашої кухні,
  • піддон на каменях, використовується для збору жиру,
  • лопатка для збору заготовок з приготованого м'яса для збірки страв,
  • ковпак з фільтром з сорбентом.

Як вибрати апарат для приготування шаурми і не прогадати?

Різновидів оснащення закладів громадського харчування для реалізації швидких закусок по комплектації і торговій марці дуже багато на ринку, в цьому, власне, і полягає складність вибору головної техніки. Ми допоможемо вам сформувати вірне рішення яку установку найкраще придбати для вашого кафе або закусочної. Отже, на яких умовах базуються вірні покупки? На обдуманих, раціональних і вивчених.

Ми склали для вас список на що слід звернути увагу для цільового вибору:

  • Країна виробник. Хочемо зазначити, що не бренд або завод, а саме країна, де був виготовлений агрегат. За нашими експертними спостереженнями, Туреччина та Італія, нічим не поступаються за якістю складання професійного оснащення закладів громадського харчування, як розкручені німецькі і французькі торгові марки.
  • Досвід роботи виробництва. Завжди вивчайте історію і час роботи ТМ на ринку.
  • Що виступає джерелом енергії. Електрика завжди було дорожче газу, але якщо ваше заклад не газифіковано, відмінним рішенням будуть мобільні електричні грилі. В цьому випадку, зверніть увагу на такі параметри як кількість споживання електрики і необхідна потужність розетки.
  • Місткість за одне завантаження. Цей критерій покаже вам скільки готових виробів ви зможете реалізувати за одне завантаження вертіла. Критерій місткості варіюється від 10 до 90 кг м'яса. Все залежить від потужності агрегату і технічних характеристик.
  • Кількість джерел енергії. Чим більше нагрівальних елементів, тим вище вартість агрегату. Все закономірно.
  • Комплектація - додаткові кухонні аксесуари для зручності роботи з пристроєм.
  • Гарантійне обслуговування.
  • Можливість ремонту і запчастин на ринку.

Порівняльні характеристики пристроїв для шаурми різних виробників

Для более детального анализа мы подобрали самых известных производителей устройств для оснащения точек реализации донер-кебаб. 

Сравнительные характеристики аппаратов для шаурмы: учесть при выборе

Окремо хочемо вам розповісти про двох постачальників професійного обладнання для ресторанів з Туреччини Pimak і Remta. Ці торгові марки вже понад двадцять років відомі і популярні в готельно-ресторанному бізнесі. Довговічність і високі критерії якості є головними перевагами серед конкурентів з Німеччини, Франції та Італії. Сьогодні на ринку представлений великий асортимент пристроїв для шаурми з широкими функціональними можливостями і зручною комплектацією. Вся техніка підходить як для закладів громадського харчування закритого типу - ресторанів, кафе, бістро, так і для відкриття точок вуличної їжі. Місткість ножа дозволяє істотно економити час на приготування замовлень від клієнтів, може бути від 10 до 80 кг за раз.


У нашому інтернет каталозі ви можете купити апарати для шаурми турецького виробництва за найдемократичнішими цінами. Прекрасне рішення для тих, хто бажає здивувати гостей гастрономічним творінням, не докладаючи великих зусиль.

В кінці хочемо підвести підсумок і відповісти на самий задається питання:

Скільки можна заробити на донер-кебаб?

Отримувати стабільно прибуток можна вже з другого місяця від старту. Яка буде каса залежить від безлічі факторів - від прохідності лотка з кебаб до рівня роботи персоналу. В середньому одна точка може принести в місяць від 50 тис гривень, все залежить від кількості покупців і якості виробів. Будете робити смачно, будуть і продажу. Крім основного блюда - шаурми, можна додати реалізацію супутніх товарів - гарячих напоїв, шашликів, тостів. Націнка у багатьох своя, але ми готові розкрити вам секрет, що найчастіше на напої націнка 20%, на чай і каву - 250%, а на шаурму і тости - 70%. Самі вважайте прибуток: середня вартість шаурми - 45 гривень, тостів - 35 гривень, а їх собівартість відповідно - 30 і 24 гривень.

Таким чином, оборот за місяць виходить десь в 270 000 гривень, а чистий прибуток - близько 50 000 гривень.

Що дивно, що цей на цей бізнес абсолютно не впливає сезонність. Ну хіба, що влітку більше йдуть прохолодні напої і морозиво, а в холод - гарячий чай, капучино і кави.



Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре