Як вибрати рисоварку

Как выбрать рисоварку. Советы от Gastroshop

Дивне спостереження, як східна кухня увірвалася в українські реалії та стала витісняти національні страви з переваг українців. Все частіше в меню ресторанів і кафе можна зустріти велику карту меню з різноманітними ролами і сушамі, і все рідше з українськими пампушками та борщем. Та й самі відвідувачі із задоволенням їдять страви з Сходу, ніж свої вітчизняні. Це явний результат того як змінюється культура під впливом безлічі факторів, у тому числі і з-за гастрономічних тенденцій.


Рис - складний продукт, велика кількість в ньому крохмалю грає по-різному, в одних стравах, наприклад, різотто це великий плюс, тому що він пов'язує всі інгредієнти між собою, але у випадку з пловом - це великий мінус, саме тому слід чітко дотримуватися до технологій приготування і строго дотримуватися температурного режиму. Завдяки інноваціям цей процес істотно полегшує рисоварка - спеціальний пристрій для приготування смачного і збалансованого рису і не тільки. При чому прилад не прискорює теплову обробку, а полегшує сам процес - вам не потрібно постійно контролювати температурний режим, змішувати компоненти між собою, щоб продукт не підгорів, перетравився або википів. До того ж, в такому разі рис не втрачає своїх корисних властивостей, довго може залишатися теплим, розсипчастим і структурним.

Сьогодні у зв'язку з популяризацією японських страв купити рисоварку бажає кожен власник ресторану, кафе і навіть ваша сусідка з четвертого поверху. Це обладнання з професійної сфери стало доступним простим користувачам на побутової кухні. Сьогодні ми постараємося розкрити найпопулярніші питання в мережі інтернет: як вибрати рисоварку, які є особливості вибору і що слід знати про цей прилад перед покупкою. Розкриваємо секрети і говоримо чесно, а висновки ви робіть самі.

Рисоварка: від історії створення пристрою до кінцевого споживача

Перша згадка цього теплового пристрою було в країнах Азії. Тут рис є національним продуктом харчування і входить в багато страви. Перші побутові рисоварки були виготовлені в Японії і отримали широке застосування в таких азіатських країнах як Китай, Малайзія, Корея. В наслідок популяризації східної кухні, обладнання стало з'являтися і на професійних кухнях Європи. Головною перевагою професійних рісоварок стала простота експлуатації - промив рис під проточною водою, залив потрібною кількістю чистої води і включив прилад - все, це все маніпуляції над приготуванням рису. Не потрібно вам постійно стежити за силою вогню конфорки, бояться зняти кришку раніше зазначеного терміну, і на дні каструлі виявити твердий шар спаленого продукту, а потім каструлю шкребти і вимочувати по кілька діб. Ні, тут цього всього немає. Прилад самостійно контролює кулінарний процес, коли рис готовий автоматично переходить в режим підтримки температури, а для очищення потрібно тільки вимити чашу приладу і все. Тут анулюється будь-який людський фактор, помилки просто виключені. Різні сорти рису варяться однаково, дотримуються тільки співвідношення пропорцій води і продукту. Приємним бонусом є, той факт, що в цьому пристрої можна готувати будь-які крупи, овочі і зелень. Смачні наваристі каші і розсипчастий рис - два в одному, і це - можливо!

Типи рісоварок

  • рисоварки з механічним управлінням,
  • рисоварки з електронним або сенсорним управлінням.

Затребуваними моделями рісоварок серед професійних кухарів є пристрої з електричним приводом. Доцільність застосування цього обладнання оцінили всі заклади громадського харчування від респектабельних ресторанів до прибережних кафе. У чому ж у неї секрет і які її можливості?

Рисоварка буває різної ємності, але принцип роботи приладу один і той же. По суті це корпус по периметру якого розміщені Тени, всередину нього розміщується тефлоновая чаша, де і відбуваються всі кулінарні процеси. На кришці техніки розміщений ще один ТЕН для контролю робочої температури. Таким чином, продукт в буквальному сенсі з усіх боків піддається рівномірної теплової обробки без участі людини. Коли включається режим підігріву продукт не втрачає своїх корисних властивостей і готовий до вживання в теплому вигляді протягом кілька годин. Це дуже зручно для закладів громадського харчування.

Всі зовнішні конструкції завжди виготовлені з міцного металу - нержавіючої сталі. Більш сучасні моделі рісоварок в інтернет-магазинах можуть бути з елементами харчового пластику, цей елемент абсолютно не впливає на технічні характеристики приладу. Тільки істотно знижує вартість виробу.

Знімним елементом є чаша з міцного металу з тефлоновим або антипригарним покриттям. У комплекті завжди є в наявності м'які лопатки для дбайливого перемішування інгредієнтів всередині вироби.

Коли працює пристрій то температура завжди нижча за температуру кипіння. Такий принцип рисоварки - тут ніколи ніщо не закипить, якщо техніка в порядку. Рідина в процесі приготування вбирається в інгредієнти і випаровується, в результаті - смачні, наваристі каші і бланшовані овочі на пару!

Прості рисоварки починають працювати за рахунок руху поворотного вимикача, більш сучасні пристрої мають сенсорне або електронне управління з термостатом, автоматичним таймерів та іншими корисними функціями. Далі поговоримо і про них.

Функції рисоварки

  • Автоматичне відключення.
  • Режим підігріву. Як харчової термос тримає теплі готові страви до 24 годин.
  • Годинний таймер.
  • Контрольований цикл приготування: може бути повільний або швидкий режим.
  • Консистенція під контролем, дозволяє контролювати в'язкість і структуру крупи.
  • Режим смаження - прискорює процес приготування.
  • Режим приготування каші дозволяє приготувати азіатський рис для сніданку або десертів типу моті.
  • Режим скороварки.
  • У більш просунутих приладах можуть бути такі додаткові функції:
  • гнучка система управління, можна підібрати індивідуальний режим приготування компонентів для більш м'якого або твердого стану, приготувати заготовку під суші і т.д.
  • функція індукційного нагріву дозволяє коригувати процес до оптимального стану.

Чим рисоварка відрізняється від мультиварки?

Зовні цей прилад дуже схожий на мультиварку, і багато хто переконаний, що не варто купувати окремо і пристрій для приготування рису. Це допустимо для сімейної кухні, але не для кухні ресторану. Оскільки спеціалізована техніка буквально сконцентровано на закриття кулінарних процесів на найвищому рівні без допущення помилок і людського фактора. Мультиварка має лише окремий режим, і найчастіше його важко підлаштувати під окремий тип рису або блюдо з нього. Чого не скажеш про рисоварці.

Що можна готувати в рисоварці?


Умови приготування різних страв в рисоварці

 

Продукти

Вода (кількість мірних склянок)

Час приготування, хв.

Спаржа

4

10

Паростки квасолі

4

5

Брокколі

5

15

Капуста подрібнена

4

10

Морква нарізана

4

12

Суцвіття цвітної капусти

4

15

Кукурудза в качанах

4

15

Зелені боби

4

15

Горох

4

12

Шпинат

4

7

Гарбуз

5

10

Квасоля

5

7

Цукіні

5

10

Говядіна- (6 мм) скибочки

6

10

Курячі грудки

6

15-20

Лосось (2,5 см завтовшки)

6

12

Креветки

6

15


Пристрій має гнучку систему настройки, в ньому можна готувати навіть суп, неочищені злаки і саме за це цю техніку відносять до мультизадачність обладнання.

Переваги рісоварок

  • ідеальні страви без проблем. Вода ніколи не закипає, значить каші будуть як з горщика, томленого в печі. Правда піч вже не на дровах, а потужна, електрична. А час приготування з 12 години скоротилося до кілька хвилин.
  • гарячі страви на тривалий час. Це велика підмога для громадського харчування, коли багато заготовки важливо використовувати в теплому вигляді для створення смачних страв, або ж завжди тримати готові гарніри для гастрономічного задоволення клієнтів.
  • доступна вартість рисоварки відкриває можливість використання агрегатів як в професійній сфері, так і вдома на кухні.
  • простота експлуатації
  • простота очищення
  • економія електроенергії
  • безпеку
  • високі смакові якості без гару та інше

Коли в арсеналі є така техніка, тоді і нові страви стають не такими мудрими і складними для реалізації!

Найпопулярніші виробники рісоварок

Бренд

Країна

Матеріал корпусу

Потужність, Вт

Кількість порцій за раз

Місткість, л

Функція термоса

Вага, кг

Airhot

КНР

нерж.сталь

1900

40

13

3d-нагрів

4

Bartscher

Німеччина

нерж.сталь

1950

40

8

є

11

FROSTY

Італія

нерж.сталь

1950-2650

30-40

10-20

є

11

GASTRORAG

Кітай

нерж.сталь

1600

40

8

є

5,2

GoodFood

Кітай

нерж.сталь

1900

40

5,6

є

8,1

Hendi

Голандія

нерж.сталь

700-1950

10-40

1,8-5,4

є

6

Saro

Німеччина

нерж.сталь

1950

30

13

є

6

Принципи вибору кращої рисоварки для кухні

Коли стоїть завдання купити рисоварку відразу виникає безліч труднощів з вибором, оскільки цієї техніки зараз на ринку стільки, що можна годинами вивчати технічні характеристики в пошуках кращого вироби. Ми скоротили для вас цей процес і створили експертний думку як купити рисоварку для кухні:

  • виробник. Не варто робити вибір тільки на розкручені торгові марки, найчастіше маловідомі виробники роблять більш якісне оснащення для кухні, ніж всесвітні бренди. Тут важливо робити мудрий вибір, довіряти професіоналам.
  • потужність, продуктивність і місткість. Всі ці критерії важливі для будь-якого електричного приладу. Чим вище показник, тим краще, якщо ви збираєтеся користуватися технікою кожен день з максимальним завантаженням.
  • антипригарне покриття або тефлон. Захист від перегріву компонентів всередині вироби.
  • термостат
  • таймер
  • мірні поділу полегшують процес приготування
  • знімна внутрішня кришка - зручно для очищення приладу
  • функція термоса - підігрів готових продуктів на протязі доби.

Апарати побутового призначення дозволяють за один цикл приготувати від 2 до 10 порцій, в той час як професійні рисоварки готують 40 і 60 порцій за одне завантаження. Вартість рісоварок безпосередньо залежать від її місткості, потужності і продуктивності. У нашому магазині ви знайдете найоптимальніше співвідношення ціни і якості пристрою, а так само інше промислове обладнання для кухні ресторану, кафе, бару. Телефонуйте!


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Популярні Статті
Що таке ХоРеКа (HoReCa)

Що таке ХоРеКа (HoReCa)

04.03.2019   

HoReCa (рус. Хорека) - термін, що позначає сегмент сфери послуг індустрії гостинності (громадського харчування та готельного господарства) і канал збуту товарів з безпосереднім споживанням проду..

Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

04.03.2019   

Залежно від комплектації всі електричні м'ясорубки діляться за типом ножів на дві системи: Enterprise і Unger. Система Unger в свою чергу ділиться на дві підсистеми: напів-Unger (Unger 3) і повний Ung..

Як вибрати міксер для молочних коктейлів?

Як вибрати міксер для молочних коктейлів?

31.03.2014   

Швидкість обертання мішалки має для міксера першорядне значення. Щоб вийшов коктейль «правильної» консистенції, мішалка повинна робити 10-20 тисяч обертів на хвилину. Крім того, бажано, щоб мілкшейкер..

Бренд Gastrorag (Гастрораг)

Бренд Gastrorag (Гастрораг)

04.03.2019   

Бренд GASTRORAG известен всему миру, как один из лидеров среди производителей профессионального оборудования. Продукция китайского предприятия появилась в России в 2003 году. За 15 лет компа..