Як вибрати пакувальну машину

купить упаковочную машину - вакууматор

Свіжі продукти на тривалий час. Чи це можливо? Так, щоб один раз купив в магазині або на ринку свіжі овочі, фрукти і свіже м'ясо, рибу або морепродукти, і вони лежать і не псуються один місяць, два. А хочете рік? Як таке можливо, - обуритеся ви. Ще й як! Вакуумні пакувальники на професійному рівні надійно зберігають продукти свіжими, поживними і вітамінізованими.

Упаковка продуктів шляхом вакуумування

Сьогодні багато способів зберігання продуктів не можуть забезпечити тривале зберігання їжі без псування, появи гнилі і втрати корисної маси. Навіть шокова заморозка у відкритому вигляді не гарантує 100% захист від втрати маси заморожених продуктів. Якщо зовні ви бачите шматок брили льоду, це не означає, що на клітинному рівні продукти не втратили свої властивості. До того ж ніяка поверхнева упаковка не здатна зберегти їжу від проникнення в неї грибка, вірусів і т.д.

Такий стан речей абсолютно не допустимо на професійній кухні, коли продуктові запаси в десятки разів перевищують обсяг побутової кошика навіть самої великої родини. До того ж такі є окрема харчова категорія, яка не допускає зберігання у відкритому вигляді довгий час. Йдеться про делікатеси і морепродуктах. Свіжість - це гарантія смачних і корисних страв. Головними умовами псування їжі є сонячне світло, волога, кисень і шкідливі бактерії і гриби.

100% зберігання забезпечує процес вакуумування, це коли в герметичний пакет розміщується будь-який продукт і з нього викачується все повітря, а сам пакет ретельно запаюється гарячим елементом на приладі - вакууматора. В такому середовищі ні то щоб вірус або грибок не здатний розвинутися, а навпаки, найкраще проходять процеси маринування і насичення компонентів спеціями, травами і запашними компонентами.У буквальному сенсі м'ясо насичується власним соком, а ягоди наливаються від достатку в них поживних речовин.

Види вакууматорів

  • пакувальні машини безкамерні. Вигідне рішення, коли слід компактно упакувати продукти для тривалого зберігання в морозильній шафі. У такому вигляді продукти не займають багато місця. Зручно використовувати під час кейтерингу. Важливим недоліком можна зберігати рідкі страви і одночасно упакувати відразу кілька пакетів, тільки по черзі.
  • камерні пакувальні машини. У свою чергу поділяються на двокамерні і однокамерні. Знайшли широке застосування на кухнях невеликих закладів громадського харчування.

Вакуумна машина для ресторану

Професійний вакуумний пакувальник завжди є на кухні професіоналів. Ця техніка забезпечує тривале зберігання продуктових запасів в холодильному цеху і завжди використовується для насичення смаками заготовок. Це незамінна річ в арсеналі будь-якого кухаря від ресторану до невеликих кафе.

Переваги вакуумних машин:

  • презентабельний вигляд і свіжість продуктів,
  • перешкоджає поширення запахів,
  • запобігає будь-які процеси гниття, окислення, псування продуктів,
  • можна самостійно вибрати розмір тари для зберігання,
  • пакувальна плівка щільно облягає форми продуктів, витісняючи все повітря їх тари, а спеціальні контейнери не дозволяють потрапити всередину гнильним бактеріям і грибам,
  • скорочує витрати продуктового кошика,
  • дозволяє застосовувати метод готування Sous-vide.

Терміни зберігання в вакуумного пакування для кожного продукту і способу зберігання свій, але є загальноприйняті стандарти. Отже,

  • свіжа риба зберігається до 4 діб в холодильнику і до одного року в морозильній камері,
  • свіже м'ясо будь-яких сортів зберігається в вакуумі до 9 діб в холоді і до 1,5 року в морозилці,
  • сир 25-60 діб,
  • фрукти 14-21 днів,
  • овочі - 7-10 днів.

Важливо розуміти, що якщо ви заморожуєте овочі або фрукти, то по-перше, не всі ці продукти здатні витримати низьку температуру зберігання, наприклад ягоди після розморожування втрачають свою форму, а тверді овочі, навпаки, можуть зберегти свою свіжість.

Купить упаковочную машину

Як використовувати вакууматор для будинку

Тут область застосування дуже велика від тривалого зберігання в морозильній ларі до створення заготовок для майбутніх страв.

  • зручно в такій упаковці брати їжу в дорогу, на відпочинок, наприклад, для пікніка замаринувати шашлик.
  • швидко розігріти готові страви в мікрохвильовій печі,
  • дати обід дитині в школу - це 100% гарантія, що будуть чисті інші речі в рюкзаку.
  • вакуумна упаковка дозволяє зберігати бакалію - в крупах ніколи не заведеться міль, в борошні - жучки, а цукор не вбере будь-яку вологу.
  • зручно зберігати сухофрукти і цукати,
  • зручно зберігати фріпси, пастилу і зефір,
  • зберігати алкогольні напої. Так, є такі моделі вакуумних машин, здатні запакувати відкриті алкогольні пляшки для тривалого зберігання.
  • зберігати швидко псуються і випічку.
  • зберігати напівфабрикати і заготівлі для майбутніх страв.

Як працює вакууматор?

Для вакуумного зберігання потрібен прилад і спеціальні резервуари для зберігання - пакети або контейнери. Якщо з вакуумними пакетами все гранично ясно, то хотілося загострити увагу на вакуумних контейнерах. У цих коробках можна самостійно контролювати всередині повітряне середовище - можна викачати все повітря, а можна якусь частину. Це зручно, оскільки не всі продукти і готові вироби можна піддавати вакууму. Наприклад, тістечка краще зберігаються в невеликій кількості повітря, в той час як, морепродукти варто зберігати тільки в абсолютній відсутності повітря.

Пластикові пакети можуть бути в різному виконанні - бути різного розміру і форми, мати текстуру і тиснення.

Багато спритні користувачі примудряються зберігати в вакуумі фотографії, документи, пір'яні ковдри і подушки, в'язані речі, для цього використовуються спеціалізовані вироби.

Як вибрати вакуумну машину?

Для домашнього вакууматора важливі такі критерії вибору:

  1. Компактність. Це не плита або духовка, щоб мати великі габарити. Та й така техніка в будинку використовується не кожен день.
  2. Потужність істотно впливає на продуктивність приладу. Чим вище показник, тим швидше і якісно працює техніка.
  3. Управління приладом. Сучасні вакуумні пристрої дозволяють підібрати режим під конкретну задачу. Це дуже зручно.
  4. Якість збірки і зовнішній вигляд. Ці критерії не особливо впливають на технічні характеристики приладу, але їх не варто опускати з уваги.
  5. Вартість. Не варто спокушатися товарами відомих фірм, найчастіше бюджетні аналоги нічим не поступаються популярності і знаменитості брендів.

Коли стоїть завдання купити промислову вакуумну машину, тут ні про яке пластиці на корпусі не може йти мови. Тільки високоміцні вироби з нержавійки з високими характеристиками потужності і зручним блоком управління. Тут вкрай важливо підійти до вибору пристрою. Головне завдання не естетичний вигляд, а умови повної герметичності! В такому випадку, ваші товари не втратять презентабельний вигляд і упаковку, а харчові заготовки збережуть свою свіжість на весь період зберігання.

Застосування пакувальних машин на професійній ниві гарантує чистоту і порядок на кухні. Для підприємств ресторанного комплексу це зручний спосіб зберігати продуктові набори, напівфабрикати і заготівлі, для промисловості - на високому рівні доставляти свої вироби в торгові площі до кінцевого споживача, для виїзних кухонь - забезпечують якісну транспортування готових страв і заготовок. Вакуумна машина завжди знайде застосування в будь-якому середовищі і на кожній кухні, переконайтеся в цьому самі!


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
Популярні Статті
Що таке ХоРеКа (HoReCa)

Що таке ХоРеКа (HoReCa)

04.03.2019   

HoReCa (рус. Хорека) - термін, що позначає сегмент сфери послуг індустрії гостинності (громадського харчування та готельного господарства) і канал збуту товарів з безпосереднім споживанням проду..

Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

Різновиди м'ясорубок в залежності від типів ножів і решіток

04.03.2019   

Залежно від комплектації всі електричні м'ясорубки діляться за типом ножів на дві системи: Enterprise і Unger. Система Unger в свою чергу ділиться на дві підсистеми: напів-Unger (Unger 3) і повний Ung..

Як вибрати міксер для молочних коктейлів?

Як вибрати міксер для молочних коктейлів?

31.03.2014   

Швидкість обертання мішалки має для міксера першорядне значення. Щоб вийшов коктейль «правильної» консистенції, мішалка повинна робити 10-20 тисяч обертів на хвилину. Крім того, бажано, щоб мілкшейкер..

Бренд Gastrorag (Гастрораг)

Бренд Gastrorag (Гастрораг)

04.03.2019   

Бренд GASTRORAG известен всему миру, как один из лидеров среди производителей профессионального оборудования. Продукция китайского предприятия появилась в России в 2003 году. За 15 лет компа..