Як вибрати вакууматор (вакуумну пакувальну машину)

Який купити вакууматор? Як працює вакууматор?

Как выбрать вакууматор?

Свіжі продукти на тривалий час. Чи це можливо? Так, щоб один раз купив в магазині або на ринку свіжі овочі, фрукти і свіже м'ясо, рибу або морепродукти, і вони лежать і не псуються один місяць, два. А хочете рік? Як таке можливо, - обуритеся ви. Ще й як! Вакуумні пакувальники на професійному рівні надійно зберігають продукти свіжими, поживними і вітамінізованими.

Упаковка продуктів шляхом вакуумування

Сьогодні багато способів зберігання продуктів не можуть забезпечити тривале зберігання їжі без псування, появи гнилі і втрати корисної маси. Навіть шокова заморозка у відкритому вигляді не гарантує 100% захист від втрати маси заморожених продуктів. Якщо зовні ви бачите шматок брили льоду, це не означає, що на клітинному рівні продукти не втратили свої властивості. До того ж ніяка поверхнева упаковка не здатна зберегти їжу від проникнення в неї грибка, вірусів і т.д.

Такий стан речей абсолютно не допустимо на професійній кухні, коли продуктові запаси в десятки разів перевищують обсяг побутової кошика навіть самої великої родини. До того ж такі є окрема харчова категорія, яка не допускає зберігання у відкритому вигляді довгий час. Йдеться про делікатеси і морепродуктах. Свіжість - це гарантія смачних і корисних страв. Головними умовами псування їжі є сонячне світло, волога, кисень і шкідливі бактерії і гриби.

100% зберігання забезпечує процес вакуумування, це коли в герметичний пакет розміщується будь-який продукт і з нього викачується все повітря, а сам пакет ретельно запаюється гарячим елементом на приладі - вакууматора. В такому середовищі ні то щоб вірус або грибок не здатний розвинутися, а навпаки, найкраще проходять процеси маринування і насичення компонентів спеціями, травами і запашними компонентами.У буквальному сенсі м'ясо насичується власним соком, а ягоди наливаються від достатку в них поживних речовин.

камерные и бескамерные упаковочные машины


Види вакууматорів

  • пакувальні машини безкамерні. Вигідне рішення, коли слід компактно упакувати продукти для тривалого зберігання в морозильній шафі. У такому вигляді продукти не займають багато місця. Зручно використовувати під час кейтерингу. Важливим недоліком можна зберігати рідкі страви і одночасно упакувати відразу кілька пакетів, тільки по черзі.
  • камерні пакувальні машини. У свою чергу поділяються на двокамерні і однокамерні. Знайшли широке застосування на кухнях невеликих закладів громадського харчування.
Вакуумный упаковщик (Вакууматор) Suhini SH-VS-169S-1


Вакуумна машина для ресторану

Професійний вакуумний пакувальник завжди є на кухні професіоналів. Ця техніка забезпечує тривале зберігання продуктових запасів в холодильному цеху і завжди використовується для насичення смаками заготовок. Це незамінна річ в арсеналі будь-якого кухаря від ресторану до невеликих кафе.

Переваги вакуумних машин:

  • презентабельний вигляд і свіжість продуктів,
  • перешкоджає поширення запахів,
  • запобігає будь-які процеси гниття, окислення, псування продуктів,
  • можна самостійно вибрати розмір тари для зберігання,
  • пакувальна плівка щільно облягає форми продуктів, витісняючи все повітря їх тари, а спеціальні контейнери не дозволяють потрапити всередину гнильним бактеріям і грибам,
  • скорочує витрати продуктового кошика,
  • дозволяє застосовувати метод готування Sous-vide.

Терміни зберігання в вакуумного пакування для кожного продукту і способу зберігання свій, але є загальноприйняті стандарти. Отже,

  • свіжа риба зберігається до 4 діб в холодильнику і до одного року в морозильній камері,
  • свіже м'ясо будь-яких сортів зберігається в вакуумі до 9 діб в холоді і до 1,5 року в морозилці,
  • сир 25-60 діб,
  • фрукти 14-21 днів,
  • овочі - 7-10 днів.

Важливо розуміти, що якщо ви заморожуєте овочі або фрукти, то по-перше, не всі ці продукти здатні витримати низьку температуру зберігання, наприклад ягоди після розморожування втрачають свою форму, а тверді овочі, навпаки, можуть зберегти свою свіжість.


Вакууматор на столе

Як використовувати вакууматор

Тут область застосування дуже велика від тривалого зберігання в морозильній ларі до створення заготовок для майбутніх страв.

  • зручно в такій упаковці брати їжу в дорогу, на відпочинок, наприклад, для пікніка замаринувати шашлик.
  • швидко розігріти готові страви в мікрохвильовій печі,
  • дати обід дитині в школу - це 100% гарантія, що будуть чисті інші речі в рюкзаку.
  • вакуумна упаковка дозволяє зберігати бакалію - в крупах ніколи не заведеться міль, в борошні - жучки, а цукор не вбере будь-яку вологу.
  • зручно зберігати сухофрукти і цукати,
  • зручно зберігати фріпси, пастилу і зефір,
  • зберігати алкогольні напої. Так, є такі моделі вакуумних машин, здатні запакувати відкриті алкогольні пляшки для тривалого зберігання.
  • зберігати швидко псуються і випічку.
  • зберігати напівфабрикати і заготівлі для майбутніх страв.

Як працює вакууматор?

Для вакуумного зберігання потрібен прилад і спеціальні резервуари для зберігання - пакети або контейнери. Якщо з вакуумними пакетами все гранично ясно, то хотілося загострити увагу на вакуумних контейнерах. У цих коробках можна самостійно контролювати всередині повітряне середовище - можна викачати все повітря, а можна якусь частину. Це зручно, оскільки не всі продукти і готові вироби можна піддавати вакууму. Наприклад, тістечка краще зберігаються в невеликій кількості повітря, в той час як, морепродукти варто зберігати тільки в абсолютній відсутності повітря.

Пластикові пакети можуть бути в різному виконанні - бути різного розміру і форми, мати текстуру і тиснення.

Багато спритні користувачі примудряються зберігати в вакуумі фотографії, документи, пір'яні ковдри і подушки, в'язані речі, для цього використовуються спеціалізовані вироби.

Як вибрати вакуумну машину?

Для домашнього вакууматора важливі такі критерії вибору:

  1. Компактність. Це не плита або духовка, щоб мати великі габарити. Та й така техніка в будинку використовується не кожен день.
  2. Потужність істотно впливає на продуктивність приладу. Чим вище показник, тим швидше і якісно працює техніка.
  3. Управління приладом. Сучасні вакуумні пристрої дозволяють підібрати режим під конкретну задачу. Це дуже зручно.
  4. Якість збірки і зовнішній вигляд. Ці критерії не особливо впливають на технічні характеристики приладу, але їх не варто опускати з уваги.
  5. Вартість. Не варто спокушатися товарами відомих фірм, найчастіше бюджетні аналоги нічим не поступаються популярності і знаменитості брендів.

Коли стоїть завдання який купити вакууматор (вакуумну машину), тут ні про яке пластиці на корпусі не може йти мови. Тільки високоміцні вироби з нержавійки з високими характеристиками потужності і зручним блоком управління. Тут вкрай важливо підійти до вибору пристрою. Головне завдання не естетичний вигляд, а умови повної герметичності! В такому випадку, ваші товари не втратять презентабельний вигляд і упаковку, а харчові заготовки збережуть свою свіжість на весь період зберігання.

Застосування пакувальних машин на професійній ниві гарантує чистоту і порядок на кухні. Для підприємств ресторанного комплексу це зручний спосіб зберігати продуктові набори, напівфабрикати і заготівлі, для промисловості - на високому рівні доставляти свої вироби в торгові площі до кінцевого споживача, для виїзних кухонь - забезпечують якісну транспортування готових страв і заготовок. Вакуумна машина завжди знайде застосування в будь-якому середовищі і на кожній кухні, переконайтеся в цьому самі!


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре